A gyűlöletkeltés és elnyomás ellen szólal fel új dalával az Erased

A tavaly bemutatkozott mosonmagyaróvári Erasedre senki nem mondhatja, hogy túlságosan restek lennének: a kétezres évek metalcore/hardcore ízvilágát vegyítő banda debüt EP-je minket is meggyőzött, azóta pedig a srácok még 2023 végén kiadtak egy friss dalt, illetve most itt van még egy új darab. Mondjuk a Rat Dance csak hellyel-közzel nevezhető vadonásújnak, egy ideje már a zenekar élő setlistjének elengedhetetlen darabja, most viszont megkapta a neki kijáró stúdiós formát.

A banda korábbi kiadványaihaz képest jóval metalosabb, helyenként szinte beatdownos elemeket is felsorakoztató szám egy nagyon aktuális probléma okán kelt életre, és egy elég direkt üzenetet hordoz magában. Erről Závodi Márk énekes beszélt a Fémforgácsnak:

A Rat Dance szövegvilága egy reakcióként született arra a gyűlöletkeltésre és elnyomásra, ami az online térben és a való életben is egyaránt folyik napjainkban, és egy ilyesmi „in your face” leegyszerűsített szöveggel akartam kifejezni, hogy ennek mennyire nincs helye ezen a színtéren.

A srácok ezúttal is Hájer Gergővel (Omega Diatribe, Vented, 515 Studio) dolgoztak együtt, akihez szinte már hazajárnak stúdiózni. A dalhoz tartozó grafikát a zenekar dobosa, Horváth Róbert készítette.

A patkányos trekk egészen biztosan felcsendül a következő bulikon:

május 4. – Veszprém, Terem (+ Téveszme, Petofi)
május 30. – Budapest, Riff (+ ClearXCut)
június 15. – Győr, A Beton (+ Informer, Splitleaf)

Hamarosan a nyári felbukkanási helyeiket is megosztják velünk a fiúk, így érdemes lesz a szociális oldalaikra szegezni a tekintetünket.