Ha valami ilyen szinten dühítő, nagyon nehéz másból inspirálódni – HangmanJack-kislemezpremier

A 2021-ben négyéves szünidejéről visszatért zirci HangmanJack eddig soha nem tapasztalt aktivitásról tesz tanúbizonyságot: majdhogynem egy év alatt már második EP-jüket hozzák ki, ami elődjéhez hasonlóan ezúttal is itt nálunk, a NuSkull hasábjain válik először elérhetővé. Ami viszont nagy különbség a tavalyi Prisonised dalcsokrához képest, hogy a most megjelenő Three Million EP három tétele már teljes mértékben a vérfrissített felállás műve – nincs előző lemezről ráncfelvarrt nóta, se fiókból előtúrt ritkaság, csakis Hangman‘-ék aktuális víziója.

Ha már képzelgés, a mostani kislemez témája reálisabb nem is lehetne, konkrétan körülvesz minket. Elég csak egy pillantást vetni magára a kiadvány címére, vagy a Waldmann Bogi készítette artworkre. Ha így se lenne egyértelmű, Molnár Martin énekes kicsit összébb húzza nekünk a kallódó szálakat:

A dalszövegek hozzám köthetőek, és képtelen voltam másról írni, mint az itthon és az egész világban zajló politikai hangulatkeltésről. Ha valami ilyen szinten dühítő, nagyon nehéz másból inspirálódni. Nagyon remélem, hogy a következő anyagra már képes leszek más témával kapcsolatban is gondolatokat megfogalmazni.

Azzal kapcsolatban, hogy honnan merítették az inspirációt a hangzáshoz, ezt mondta:

Dalszerkezetileg ismételten kapkodtunk mindenhonnan, van itt metalcore-kodás, kicsit Killer Be Killedet idéző groove-ok, sludge-os súly, meg hácés tukatukázás. Túl sok mindent hallgatunk, sorry.

A felvételeket a banda Zircen, a Bárka Underground stúdióban rögzítette Endresz Gáborral, aki a keverést és a masztert is összepakolta nekik. A videós vizuál és a dalszöveges videó pedig Tóth Máté (SignalitFilm) keze munkája.

A bandát a következő helyszíneken és zenekarok társaságában lehet elcsípni mostanában: