Addig húzd az ember agyát, amíg elpattan valami, és kitör belőle az állat – HangmanJack-kislemezpremier

A pünkösd hétfői jól megérdemelt pihenésre időzítette kicsit sem relaxációs új EP-jének bemutatását az önmagát csak „pure metal”-ként definiáló HangmanJack. A 2009-ben alakult, viszont ’17-től ’21-ig szüneten lévő zirci zenekarnak a Prisonised az első ilyen kaliberű kiadványa, noha már rendelkeznek két nagylemezzel, amik a Revenge This Life (2011) és Replika (2015) névre hallgatnak.

A most megjelenő négydalos anyag szigorúan véve nem teljesen új szerzeményekből tevődik össze: a Slaughter például már az első lemezen is helyet kapott, ez újra lett véve és a szövegen is változtattak a fiúk. A Beyond Pain és a címadó tétel a fiókból lett előtúrva még a leállás előtti időkből, a Hate Me pedig már teljes mértékben a két évvel ezelőtt vérfrissítést kapott új felállás nevéhez köthető. Vagyis az övékhez:

  • Molnár Martin – ének (ex-Last Chancery, ex-Holdt)
  • Benczik Gergely – gitár (ex-Holdt)
  • Képesi Patrik – gitár (ex-Septic Pain)
  • Frank Máté – basszus (ex-Last Chancery)
  • Jaksics Gábor – dob

A dalok mondanivalójáról és jelentésükről Martin vágott hozzánk ezt-azt:

Az előző énekes börtönpszichológus, úgyhogy az ottani sztorikból jött a lemez címe és körítése. A Slaughter az eredetileg “Kill Jaca” szöveggel íródott, aki egy zirci mulatós zenész volt, de kis aktuálpolitika került bele a “Kill Vitya” módosítással. A Hate Me meg az ilyen indokolatlanul faszul gyűlölködő embereknek szól, hogy addig húzd az illető agyát, amíg elpattan benne valami, aztán kitör belőle az állat.

Az EP idén februárban került rögzítésre Drótos Gábor (Gutted) házi stúdiójában, mellé ő keverte és maszterelte is az anyagot. A vizuális megoldásokért Tóth Máté (SignalitFilm), míg az albumborítóért Fekete Andrea tetoválóművész felelt. A srácok nem nagyon terveznek leállni, állításuk szerint már egy következő kislemeznyi anyag is összegyűlt, amit idén ősszel terveznek majd felvenni.

A HangmanJacket legközelebb június 3-án a várpalotai Alagsor sörözőben lehet elkapni a Devoid és a Suidae társaságában.