Crying: beteg, elvont új klipes dal a Static Dresstől

Eléggé felpörögtek az események a brit Static Dress körül, kezdve a két évvel ezelőtti, szenzációs bemutatkozásuktól, a Bring Me the Horizonnal közös turnéjukon át egészen a Game Boy-ra kiadott videojátékukig. Olli Appleyardék célja, hogy minél inkább szem előtt maradjanak, ezt pedig most egy új dal bemutatásával akarják végképp kőbe vésni.

A Crying a poszt-hardcore-banda első ténylegesen új dala a debütlemez óta, és nem is aprózták el a dolgot, a trekk ízig-vérig 2000’s emo worship, nemcsak magát a hangzást, de a dalhoz készült videót tekintve is. Ebben ugyanis van minden, ami ezen stílus videóit jellemezte: öncsonkítás, fura magzat, még furább jelmezek és karakterek, vallási fanatikusok, hangyafoci a tévében stb. Hogy mi is volt a céljuk pontosan ezzel, arról a banda frontembere így vélekedik:

Ahelyett, hogy kizárólag a feltűnő megjelenítésre, valamint a színekből és dizájnból adódó vizuális stimulációra összpontosítanánk, arra kérjük a nézőt, hogy utazzon végig a jeleneteken, amelyek mindegyike egy-egy külön témát dolgoz fel: bűntudat és harc az önutálattal, nagyvállalati manipuláció, kapitalista horda mentalitás, a vágyak fegyverként való felhasználása.