Blackened Sky: festékbombák kereszttüzébe állt a Nest of Plagues

Szeptemberben érkezik a Nest of Plagues harmadik lemeze, a Hellsolation, amiről most befutott a második dal, a Blackened Sky. A márciusban kihozott, buszban partizós Suffer Togetherrel szemben a budapesti metalcore-banda most „mindössze” egy vizuállal támogatta meg a trekket, azonban manapság annak sem kell feltétlen egyszerűnek maradnia.

Jelen esetben a banda tagjait festékbombákkal sorozták meg, ők pedig némán tűrték a rájuk mért csapásokat. A zenekar gitárosa, Kövecses Evelin még egy olyan kulisszatitkot is megosztott velünk, hogy a rendkívül röpke (egészen pontosan 46,2 másodperces) forgatás után kizárták magukat a lakásból, és a festékes szkafanderjeikben várták a kiérkező szerelőt. Azzal kapcsolatban pedig, hogy mit takar a cím (ami egyenes ellentéte a videóban látott színkavalkádnak), így vélekednek a tagok:

A Blackened Sky egy ember történetét meséli el, aki minden erejét összeszedve megmászik egy hegyet azzal a céllal, hogy ott majd megtalálja az élete értelmét. Az odavezető úton nem csak olyan természeti akadályokkal küzd, mint az elviselhetetlen hideg és az extrém magasság, hanem egy mentális harcot is vív a fejében – a gondolataiban azokat az elvárásokat és a vállára nehezedő nyomást próbálja legyőzni, amelyeket a társadalom rótt rá (vagy éppen saját maga?). Amikor felér a hegycsúcsra, megtapasztalja, milyen a valódi magány, amiből képes erőt meríteni. Ahogy körbenéz, nem létezik számára a világon semmi más, csak saját maga és a végtelen, fekete égbolt.

A dalt Vári Gábor keverte és masterelte a Miracle Soundban. A videoklipet Peter John Kiss, az artworköt pedig Szalay Sándor készítette.

A zenekart legközelebb május 25-én lehet elcsípni az Instantban, ahol a tizedik születésnapjukat töltik majd a Vodka for Kids és a The Beast Within társaságában. Rögtön a rá következő nap megmérkőznek az idei Wacken Metal Battle döntőseivel a Barba Negrában. A nyári fesztiválszezon után pedig szeptemberben ismét a hónuk alá csapják Európát, ezúttal az izraeli Orphaned Land vendégeként.