Hiába folyik a pezsgő a partibuszban, ha a magány felzabál legbelül – Itt a Nest of Plagues új klipes dala

nest

A Nest of Plagues története az utóbbi években szépen ível felfele: 2022 áprilisában megjelent a második nagylemezük, amely olyan erős lett, hogy épp csak lecsúszott az év végi toplistánk dobogójáról, majd tavaly januárban körbejárták Nyugat-Európát a Fleshgod Apocalypse előzenekaraként, nyáron második helyzést értek el a Wacken Metal Battle Hungaryn, idén szeptemberben pedig újra EU-turnéra mennek az izraeli Orphaned Land vendégeként. Eközben készül a harmadik konceptalbumuk Hellsolation címmel, amelynek megérkezett az első előfutára egy eszeveszetten partizós klip társaságában.

Az új lemezzel a zenekar az eddig megszokott metalcore/deathcore műfajból a groove-os alternatív metal felé veszi az irányt, de marad még egy kevés a régi hatásokból is. A Suffer Together kisfilmjében bőven akad buli, pia, csillámpor és komoly üzenet is, amiről ezt mondja a zenekar:

Előfordult már veled olyan, hogy egy buliban akkor is magányosnak érezted magad, ha a legközelebbi barátaid vettek körül? Érezted már magad mentálisan teljesen elszigeteltnek annak ellenére, hogy nem voltál egyedül és a környezeted mindenben próbált támogatni? A Suffer Together a társas magány témakörét dolgozza fel, a hozzá készült videoklipben pedig ez a mondanivaló egy csillogó köntösben jelenik meg – hiába van egy kád pénzed és hiába folyik a pezsgő a partibuszban, ha a magány felzabál legbelül. A szeptember elején megjelenő Hellsolation egy személyes és őszinte történetet mesél el arról, hogy a zenekar hogyan kezelte az elszigeteltség érzését és hogyan küzdött meg mentális problémákkal az elmúlt évek során.

Ivanics Dániel énekes-basszer külön is mesélt minderről:

5 éve diagnosztizáltak OCD-vel, azaz kényszerbetegséggel. Az előző albumunkon, a To Kill a Godon főleg azt dolgoztuk fel, hogy hogyan próbáltam meg együtt élni ezzel a mindennapokat megkeserítő betegséggel. A Hellsolation is ezt az irányt folytatja, de más oldalról közelíti meg ezeket a modern társadalomban egyre gyakoribb problémákat. A szövegek ezúttal is főleg a saját személyes történetemet mesélik el, de helyet kapnak köztük olyan, a környezetünkben lévő emberek történetei is, akik hasonlóképpen küzdenek a magánnyal és más mentális nehézségekkel. A tanulság az egészben az, hogy bármit is teszel, végső soron csak magadra számíthatsz – és ez semmiképpen sem egy negatív üzenet, ugyanis minden egyes ember elmondhatja magáról, hogy van egy biztos pont az életében, aki történetesen saját maga. Tehetsz azért, hogy jobban érezd magad, megtaláld a saját támogató közeged és szembenézz a félelmeiddel.

Az új dal felvételét, a keverést és a masztert Vári Gábor végezte a Miracle Soundban, a videoklip Peter John Kiss (TherealJP, Svnseas, ex-Till We Drop) munkája, a single borítóját pedig Szalay Sándor készítette.

A zenekar következő koncertje március 23-án lesz a romániai Aradon, a Gekko Pubban, a Monastery és a Devoid társaságában, belföldön pedig több nyári fesztiválon is lehet majd látni őket (Lowland, Fekete Zaj).

Fotó: Lerch Péter / Carbon Head