Karinthy-parafrázis a világvégéről – Debütál a Nervensäge második dala

Pár héttel ezelőtt a győri Nervensäge az első kiadott számával egész komoly hullámokat keltett a hazai prog metal-színtéren, legalábbis ahhoz képest, amekkora hullámokat egy egyszámos vidéki zenekar kelteni szokott, meg amekkora hullámokat egyáltalán kelteni lehet egy olyan kis létszámú közegben, amilyen a hazai prog metal-színtér. A Fénylopás című, hétperces, igencsak komplex dal ugyanis szinte egy az egyben megidézte a néhai Isten Háta Mögött szellemét – most pedig itt a győriek második száma, amivel máris igyekeznek elejét venni annak, hogy mindenki csak úgy jegyezze meg őket, hogy ők „az az IHM-es zenekar”.

A most itt a NuSkullon debütáló Natas_a ugyanis egy jóval rövidebb és durvább tétel, aminek a különböző részleteiről elég sok más dolog is eszünkbe juthat (pl. Gojira, Thy Catafalque, black metal), viszont ezzel együtt is van egy saját hangvétele. A két dal közti kontrasztot a zenekar röviden ennyiben kommentálta:

Nem akartuk megtéveszteni az embereket, szóval kijöttünk a másik véglettel. De lesznek még progosabb dalok.

A banda első lemezének megjelenése 2025-re várható, de élőben már korábban is lehet velük találkozni, például május 11-én Győrben A Betonban, ahol a Teeth Marks és a Gyilkos vendégeként játszanak.