A Nervensäge megidézi a korai Isten Háta Mögött szellemét

Neked is égetően hiányzik már egy banda, ami visszahozza a régi Isten Háta Mögött jellegzetes hangulatát? Az ex-IHM-tagok új projektje, a Nagyúr túl egyenes? A hasonlóképp fodrozódó vizeken evező nís se elég elborult? Jó hírünk van, itt a Nervensäge Győrből, akik a napokban adták ki az első felvételüket, és némi rosszmájúsággal a Fénylopás című számra

könnyű lenne rámondani, hogy hát ezek túl sokszor hallgatták meg a Megbántani egy szabót,

de legyünk őszinték: a Megbántani egy szabót – meg hát az egész ‘Kényelmetlen lemez – egy olyan remekmű, amit nem lehet túl sokszor meghallgatni, és ha valamiben visszaköszön a hatása, az valószínűleg valami király dolog lesz. Pont mint ez itt.

Hogy mit jelent egyáltalán a Nervensäge neve? Nos, ez egy szép német eufemizmus egy idegesítő, irritáló emberre (szó szerinti fordítása idegfűrész). A zenekar amúgy nagyjából egy éve alakult Győrben, a debütáló koncertjüket októberben tartották a városban, a következő pedig idén tavaszra várható. Emellett május környékén érkezik a második dal is, míg az intenzívebb koncertezés megkezdését őszre, az első lemez megjelentetését pedig 2025-re tervezi a zenekar. Követni fogjuk minden lépésüket, az egyszer biztos.