A német straight edge vegan metalcore zászlóshajója, a ClearXCut májusban beveszi Budapestet

A Reaction fanzine és a To Defy Collective közös szervezésében újabb metalos hardcore-banda jön hozzánk Németországból. A vegan straight edge vonalas ClearXCut az ezredfordulós metalcore legszebb pillanatait hozza vissza, ráadásul a napokban megjelent vadiúj nagylemezük is, az Age of Grief, úgyhogy a régebbi dalok mellett újak is terítéken lesznek a május 30-i bulin a budapesti Kriptában. A szervező, Sabján Bence így jellemezte a főzenekart:

Lipcséből érkezik hozzánk a német vegan straight edge metalcore zászlóshajója. Viszonylag rövid időn belül és gyorsan tettek szert népszerűségre, részben köszönhetően annak, hogy tagjai olyan bandákat erősítettek korábban vagy még ma is, mint a Heaven Shall Burn, az Implore, a King Apathy. Ez azt is jelenti, hogy a zenei irány is kicsit másabb, mint amit tőlünk eddig megszokhattatok. Bridge to Solace-rajongóknak biztos be fog jönni szerintem (igen, ez egy hatásvadász bemutató). Két EP után 2022-ben jelent meg első nagylemezük az XVX körökben kultikus Catalyst Recordsnál. Az új LP a Lifeforce Records gondozásában jelenik meg, nagyjából épp a koncertre.

A hazai szupportról a mosonmagyaróvári Erased gondoskodik.

Ha nem ismernéd a helyszínt, a Kripta egy DIY hely, amit önkéntesek működtetnek a Kriptaszökevények Egyesület formájában. Az eseményeik mindenki számára nyitottak, de tagsági kártya kiváltásához kötöttek. Ez egy, a helyszínen elvégezhető, pár percet igénybe vevő, ingyenes dolog, ami után az összes eseményüket látogathatod. Ha nem tudod, a klub merre található, nyugodtan írj a Reaction fanzine Facebook-oldalának, vagy bármelyik fellépő zenekarnak, vagy nekünk.