Saját magáról elnevezett dalban őrjöng a Falling in Reverse frontembere

Nagy nap a mai a Falling in Reverse-rajongóknak: a rock- és metalvilág egyik legnagyobb bicskanyitogatója, a mindenbe és mindenkibe beleszálló, transz- és homofób kijelentésektől sem visszariadó, a TikTokról már három alkalommal kitiltott – de mindig visszamászó – Ronnie Radke és zenekara (vagy hát nevezzük inkább a frontember játszóházának) bejelentette, hogy hét évvel legutóbbi lemezük, a Coming Home után idén új albumot adnak ki, mégpedig a 2020-as szinglijük, a Popular Monster után elnevezve. A lemez július 26-án lő ki az éterbe.

Ebből már kikövetkeztethetted, hogy az elmúlt pár évben kiadott dalaik közül szinte az összes (Popular Monster, Voices in My Head, Watch the World Burn, Zombified), sőt, még a balladásított Papa Roach-feldolgozásuk is helyet kap a lemezen. A bejelentéssel együtt befutott egy új tétel is, ami nemes egyszerűséggel a Ronald címet viseli, ami nem is annyira meglepő az egocentirkus énekestől, aki a lemez borítójának is a saját rabosítási fotóját használta fel. A dalban egyébként közreműködik Ronnie új haverja, Alex Terrible a Slaughter to Prevailből, aki nemrég szintén elég nagy csávába keveredett az interneten homofób megnyilvánulásai miatt (az azóta letakart, fasiszta szimólumot ábrázoló tetoválásáról ugye nem is beszélve), szerencséjére Radke egyből a segítségére sietett, azóta tart az öribariság. Valamint itt van még nekünk Tech N9ne is, közepesen népszerű amerikai rapper.

A Ronald nagyjából ugyanazt hozza zeneileg, amit eddig már megszokhattunk a FiR-daloktól: szélsebes riffelgetés, breakdown-hegyek, szimfonikus passzázsok, elektronika, hip-hop bítek, Ronnie üvölt, énekel, rappel, ami a csövön kifér. Ehhez mérten a videó is a hollywoodi szuperprodukciók minőségét ostromolja világvégéstül, lézerszemestül, óriás szörnyestül, mindenestül, afféle Michael Bay nedves álmaként valóra válva. Ha nekem nem hiszel, fejelj a play gombra:

1. Prequel
2. Popular Monster
3. All My Life
4. Ronald (feat. Tech N9ne & Alex Terrible)
5. Voices in My Head
6. Bad Guy (feat. Saraya)
7. Watch the World Burn
8. Trigger Warning
9. Zombified
10. No Fear
11. Last Resort (Reimagined)