Nyáron adja ki első nagylemezét az ausztrál hardcore új vezéralakja, a Speed

A 2020-as években már egyáltalán nem meglepő, ha egy banda vagy előadó úgy robban be, hogy még egy darab nagylemezt se villantott. Hasonlóan rövid, de annál sikeresebb utat járt be eddig az ausztrál Speed, akik 2019-ben tűntek fel először a demójukkal, és a hardcore-közeg hamar szívükbe is zárta őket a ’90-es évek New Yorkját idéző, kompromisszummentes stílusukkal és videóikkal.

A banda a két évvel ezelőtti Gang Called Speed EP-je után nem sokkal még egy dalt kiadott, azonban 2023-at szinte teljesen csöndben töltötték – mármint új zenék szempontjából. Mint utólag kiderült, erre azért volt szükség, hogy jóval nagyobbat durranjon első nagylemezük, az Only One Mode bejelentése, ami idén július 12-én érkezik az efféle zenékre szakosodott Flatspot Recordsnál. Az anyagon ez a tíz dal lesz hallható:

  1. Real Life Love
  2. Don’t Need
  3. No Love But For Our Own
  4. Only Foes…
  5. The First Test
  6. Kill Cap
  7. Send Them 2 Sydney
  8. Shut It Down
  9. I Mean It
  10. Caught in a Craze

A lemez nyitószáma, a felső középosztálybeli fehér nők életfilozófiájára, a „live, love, laugh”-ra hardcore-os alternatívát nyújtó Real Life Love már hallgatható, mellé pedig nézhető a srácoktól már jól megszokott bádizós, bandázós videó is. Indulhat a two-step és rázódhat az ököl az arcbamászó riffekre, az aranyszabályt meg nem elfelejteni: aki nem a krú tagja, az potenciális ellenfél!