New Low: új mélységeket tár fel a Sect friss dala

Öt év után idén június 7-én érkezik a Sect negyedik nagylemeze, ami kicsit váratott magára a közel tíz éve alakult banda korábbi lemezmegjelenési időközeihez képest (2016, 2017, 2019), de tudjuk hogy szól a mondás: jobb később, mint soha. Ha esetleg nem ismernéd ezt a szupergruppot, akkor elég, ha csak azt mondjuk, hogy olyan legendás zenekarok tagjai alkotják, mint pl. az Earth Crisis, a Cursed, az Undying és a Fall Out Boy. A bandában mindenki vegán, straight edge, elítélik a rasszizmust, a vallási fanatizmust, a gazdasági kizsákmányolást meg még elég sok más, vacak dolgot, így nagyjából be lehet határolni, mire számíthatunk.

Új lemezük, a Plagues Upon Plagues nem hazudtolja meg a címét és egy ízig-vérig pandémiás anyag, ami foglalkozik konkrétan a járvánnyal, illetve metaforikus értelemben a politikai elitet és a fasizmus felemelkedését aposztrofálja pestisként. A kiadvány első hallgatnivalója, a New Low ugyancsak nevén nevezi az ördögöt: lassú, cammogós sludge-os crust őrlemény, ami a banda szerint inkább már egy temetés, mintsem tárgyalás.

A mi színterünk egész életünkben attól volt hangos, hogy az ökológiai töréspont veszélyeiről és a fasizmus fenyegetéséről kiabál. Amikor mindkettő egyszerre valósul meg és pontosan azt a világot kapot, aminek az eljövetele ellen mindig is harcoltál, akkor nincs többé vészharang, amit meg kell kongatni. Csak eltemeted a hallottaidat, ez pedig gyászos.

– fűzte a dalhoz az énekes, Chris Colohan, akinek az első mondata a trekkben lényegében úgy szól: „Shit got dark.”

A tagok a saját részeiket különböző amerikai és kanadai stúdiókban vették fel, a keverést pedig a szintén egy új lemezen dolgozó Converge Kurt Ballouja intézte.