Új Soilwork-album jön nyáron, itt a címadó szám

Az utóbbi években eszelősen termékeny Soilwork tavaly kivételesen egyetlen árva dalt sem adott ki (bár Björn Strid frontember így is végigénekelt egy lemezt, ami bevallottan korai Soilwork akart lenni), cserébe idén egy egész nagylemezt kapunk a svédektől, amiről már meg is érkezett az első szingli, meg minden egyéb infó.

A 2019-es Verklighetenhez hasonlóan az új anyag szintén svéd címet kapott, az Övergivenheten magyarul nagyjából annyit tesz: Az elhagyás. Az első felvezető dal a lemez címadó és nyitószáma, ami a közel hat percével tökéletes kezdés: a westernes hangulatú intróra, pláne konkrét bendzsózásra elsőre biztos nem számítanál, viszont utána a klasszikus svéd pörgés és az óriási dallamok pont azt hozzák, amit vársz egy új Soilwork-számtól.

Az album producere Thomas „Plec” Johansson volt, aki a legutóbbi albumon és az EP-nek aposztrofált, de igazából egy teljes lemeznek is beillő 2020-as anyagon is dolgozott. Az augusztus 16-án megjelenő cuccon nem kevesebb mint 14 szám lesz, a lista az alábbi:

1. Övergivenheten
2. Nouse Sommes la Guerre
3. Electric Again
4. Valleys of Gloam
5. Is It in Your Darkness
6. Vultures
7. Morgongåva/Stormfågel
8. Death, I Hear You Calling
9. This Godless Universe
10. Dreams of Nowhere
11. The Everlasting Flame
12. Golgata
13. Harvest Spine
14. On the Wings of a Goddess Through Flaming Sheets of Rain