Csendes istenek tenyészállatai – Cinder of Cosmos-dalpremier

A február végén bemutatkozott Cinder of Cosmos tovább robog, és közelgő kislemezéről kiadta második dalát is, melyet itt a NuSkullon hallhatsz először. A galaktikus death/slam-trió továbbra is az univerzális balhékban utazik, a Silent Gods című szám témája ezúttal az emberi fajnak egy felsőbbrendű civilizáció által történt kitenyésztése, ami egy kis videoklipet is kapott.

A srácok így nyilatkoztak a megjelenés kapcsán:

Ez a dal a második szerzeményünk a közeledő EP-nkről. A dal maga arról szól, hogy egy felsőbbrendű civilizáció által kitenyésztett faj vagyunk itt a Földön, mi emberek pedig keressuk a választ, kik a teremtőink. Eközben persze szépen lassan elpusztítjuk a Földet és magunkat is.

Jött az ötlet, hogy kéne egy klip, viszont többszáz kilométer választ el minket, hisz Bőcze Zsolti barátunk [a zenekar basszusgitárosa – a szerk.] Németben lakik. Hogy oldjuk meg? Mivel külön filmes stábbal így lehetetlen lett volna dolgozni, így magunk forgattuk le (iPhone-nal, hogy egyezzen a kameraminőseg is). Az utószerkesztéseket, vágásokat pedig Zsolti csinálta.

A dal keverését és maszterét szintén Bőcze végezte, a teljes EP várhatóan a nyár végén fog megjelenni.