Egy sötét galaxisból tör be a hazai deathcore-színtérre a Cinder of Cosmos

Váratlan deathcore-erősítés érkezett hazai frontról, ráadásul nem is akármilyen minőségben: a Cinder of Cosmos a Slam Worldwide csatornáján mutatta be első számát, a Final Harvestet. Az egyelőre csak szobaprojektként létező galaktikus death-trió tagjai Debrenti Márk (ének) – aki a pár hónapja debütált Sleeping Serpent sorait is erősíti -, valamint Márkus Tamás gitáros és Bőcze Zsolt basszer, utóbbi felel a stúdiómunkákért is.

A zenekar így nyilatkozott a bemutatkozás kapcsán:

A projekt története egy hajvágással kezdődött. Tomi betért a szalonba, ahol Márk dolgozik, és beszélgetés közben a hasonló zenei ízlés és motiváltság által eldöntötték, hogy megpróbálnak együtt számokat írni. A cél egy olyan hibrid zene megalkotása volt, ami magába foglalja az old school és modern death metal/deathcore zenei elemeket. Egyfajta átmenetet képez a stílusok között. Később csatlakozott hozzájuk Zsolti, akivel kiegészülve tökéletes összhangban folytatták tovább az alkotást. A szövegek magyarul, verses formában íródtak először, majd később angolul lettek véglegesítve kicsit átalakított formában. A témák többnyire a sumér/biblikus mitológia, társadalomkritika, földönkívüli invázió és az apokalipszis egyvelege. A jővöben szeretnénk teljes zenekarrá bővülni és magasabb szintre emelni a CoC-t.

Élő bemutatkozás tehát egyelőre nincs kilátásban, de a srácok elmondásuk szerint épp egy kislemezen dolgoznak, amiről hamarosan érkezik egy újabb szám is, úgyhogy ha éled ezt a bunkóbb, slames vonalat, akkor mindenképpen érdemes bekövetni őket Facebookon vagy Instán.