Még idén új EP-t ad ki a Devoid, itt az első klipes szám

Még szinte ki se hűlt a Devoid tavalyi nagylemeze – amit mi itt a szerkesztőségben is igen csak nagyra értékeltünk -, már érkezik is a győriek új kiadványa, ezúttal egy EP képében. A Parallel Realities december 2-án jelenik meg a Metal.hu gondozásában, és erről hallhatjuk/láthatjuk most az ötszámos kislemez nyitányát, a Cheapest Fake of All-t.

A srácok továbbra se nagyon tudják elengedni a közösségi média okozta negatív hatásokat, az új tétel is ezzel foglalkozik, erről az énekes, Waldmann Szilárd fejtette ki a véleményét:

Rohadtul fárasztó, amivel nap mint nap szembesülünk és frusztrálja a tudatalattinkat. A közösségi média szorgalmasan termeli kifelé a nárcisztikus szociopatákat, amelyek az ál-luxuséletű hazugságaikkal napi szinten torzítják számos generáció valóságérzetét, miközben ha tetszik, ha nem, ugyanannak a nyomornak vagyunk a részesei. Ez a rengeteg kényszeres hazugság pedig iszonyatosan sekélyessé teszi az emberi kapcsolatokat, és az önmagunkról alkotott képünket.

A dalhoz készült klipet ezúttal is Bencsik Gábor (Beerzebub, Witchthrone) rendezte, aki már nem először dolgozik együtt a bandával. A hanganyag munkálatai pedig Hájer Gergő (Omega Diatribe, Vented) nevéhez köthetők, szintén sokadjára.

A srácok az új év beköszönte előtt tolnak még pár darabolást, ezeket egészen pontosan itt lehet átélni:

  • dec. 3 – Veszprém, Terem (+ I Am Atlas, Last Chancery, Erased)
  • dec. 10. – Győr, Rómer Ház (+ Omega Diatribe, Bipolaris, Beerzebub, Phrenesis, Witchthrone)
  • dec. 28. – Dunaújváros, Kaptár Music Pub (+ Monastery, Warchief, Phrenesis)