Újra és újra át kell éljük a legmélyebb fájdalmunkat – Debütál az endofdays első kislemeze

Néhány hónapja közel fél évzitedes szünetről tért vissza a prog metalban mindig nagyot dobó Orient Fall, de a fővárosi banda tagjai az elmúlt években nemcsak a visszatérő lemezükön dolgoztak, hanem egy másik formáció beindításán is. Ez az endofdays, amiben az OF-ből Veszelei Dániel gitáros és Horváth Tamás basszer érintett, az énekes pedig Delhusa Maximilien. A banda hangzását leginkább a mélyre hangolt, tört ritmusú zenekarok (Currents, Invent Animate, Silent Planet) ihlették, melyben váltakoznak a lágyabb verzék, dallamos refrének és a keményebb témák.

Ma itt a NuSkullon debütál a zenekar első kislemeze, a kétszámos levitate, amit egy családi tragédia inspirált. Ahogy a csapat mondja:

A két dalt az énekesünk feleségének hirtelen bekövetkezett tragikus halála ihlette, aki 29 évesen hunyt el, itt hagyva háromhónapos kislányát.

A dalok a gyász feldolgozásának folyamatát mutatják be. Míg a disrupt a reménytelenséget, a dühöt és a gyász legmélyebb és legsötétebb pillanatait jeleníti meg, addig a levitate az elfogadást és az elengedést. A levitate kettős tartalommal bír, egyrészt tekinthető végső búcsúnak és elfogadásnak, másrészt érzékelteti az elfogadhatatlannal való viaskodást. Ugyanis az elfogadás valójában egy hosszadalmas és fáradságos út, mely során újra és újra meg kell küzdenünk a traumával és újra át kell éljük a legmélyebb fájdalmunkat.

Mind a felvételeket, mind az animációkat a zenekar saját kezűleg, házon belül készítette.