Kiélni a frusztrációkat – megjelent a Jigokü első EP-je, a Hate:Speech

Tavaly áprilisban mutattuk be a szegedi Jigoküt, akiknek ma jelent meg az első kislemezük, Hate:Speech címmel. A metalbanda háza táján ez alatt a szűk év alatt több változás történt: az akkor még kisegítő dobos, Szekeres Dávid teljes jogú taggá vált, az új dalok írása közben pedig kiderült, hogy az akkori énekes, Balogh Ádám zenei elképzelései nem teljesen egyeznek a többiekével. Így került a zenekarba 2019 decemberében az új frontember, Antalfi Ádám (ex-The Moriarty Project, ex-Everwhite).

Az új lemez stúdiómunkálatai ezúttal is Tóth Gábornál zajlottak a Ghostship Recordingsban. Január közepén jött ki az EP első előfutára Inevitable címmel, egy klip kíséretében, amit Takács Borisz (B42 – DiY) készített. Most pedig itt a teljes négyszámos anyag, amiről a zenekar ezt mondja:

Az egész kislemez, illetve a zenélés számunkra arról szól, hogy feldolgozzuk a mindennapos harcokat, kiéljük a frusztrációkat. A szövegekben kifejeződik a düh és a tehetetlenségből fakadó gyűlölet a korrupt politikusok, a populista reklámcég-vezetők, az őrült tömeggyilkosok (akik az előbbiek által befolyásolva egyre messzebb sodródnak a valóságtól), valamint az ember legnagyobb ellensége, a halandóság iránt.