Batman csücsörítve headbangeljen az első sorban – bemutatkozik a Jigokü

Mindig örömmel tölt el minket, ha ígéretes új hazai, ráadásul hiánypótló zenekart mutathatunk be. Ezúttal az ország délkeleti színtere színesedik: a szegedi Jigokü 2018 elején alakult a Forbidden Noise romjain. Az elődzenekarból hárman maradtak meg: Balogh Ádám énekes, Magony Gergely gitáros és Kuczora Gábor basszer, illetve a doboknál jelenleg Szekeres Dávid (ex-Godgiven) segíti ki őket.

Geri felvázolta a csapat elképzelését:

A Jigokü nem tesz mást, csak kifejezi és továbbadja súlyos zenén keresztül a gondolatainkat azokról a dolgokról, amikkel minden nap szembesülünk. Sötétebb hangulatú zenét szerettünk volna létrehozni, ami mindamellett, hogy súlyos, nincs öncélúan túlbonyolítva. Súlyos, tuskó riffek, meg persze a Dragon Ball és a Smack-leves. Cél volt, hogy csücsörítve headbangeljen Batman az első sorban.

Rögtön két dallal debütálnak a srácok, az egyikhez klip is készült, amely lentebb megnézhető. A felvételek, a keverés és a maszter a Ghostship Recordingsnál készültek, az artwork Kuczora Zsolt munkája. A számok meghallgathatók Bandcampen, Spotify-on és a többi online felületen is.

Ádám kifejtette a számok mondanivalóját:

Molten Glass: Az utóbbi évek, évtizedek közéleti beszédmódja nem igazán enged teret rugalmas véleménykülönbségeknek. A dolgok rideggé, egyszerűvé, bárgyúvá és üressé váltak. Az emberek frusztráltak és haragosak. Ez nem erősség, bárki is próbálja bizonyítani az ellenkezőjét. “This too shall pass.”

Third Cross: A zenekar tagjai nem rég töltötték be a 30-at. Ebben a korban, ha az ember vissza- vagy előretekint, mindenképp látnia kell valamilyen irányt, ahonnan és ahová igyekszik. Ha nem, rövidesen nem is lesz lehetősége gatyába ráznia az életét. Lehet ő vezér, esetleg elszegődhet valaki mellé vagy mindennek hátat fordítva rohanhat a végzetébe, a lényeg, hogy a döntést senki sem kerülheti el.

Gabi pedig mesélt a Third Cross klipjéről:

A videó Szekeres Dávid barátunk (Catasstrophy Prod.) közreműködésével készült, egy nap alatt vettük fel egy pesti kiskert udvarán, illetve a hozzá tartozó épületben. A sztori laza szálakon fűződik a dalszöveghez, de lényegében annak bizonyos mozzanatait veti elég szimbolikus képekkel papírra a főszereplő kislány. A célunk az volt, hogy valami olyan dologgal rukkoljunk elő, ami atipikus ebben a környezetben, és az image-klipet mindenképpen kerülni szerettük volna.

A fiúk őszre szeretnének elkészülni az első lemezükkel, amellyel már koncertezni is akarnak.