Egészen Csehországig nyúlik a The Dillinger Escape Plan visszatérése

Miután a The Dillinger Escape Plan a debütlemeze 25. évfordulója alkalmából bejelentett egy egyszeri visszatérést eredeti énekesükkel, Dimitri Minakakisszal, rövid időn belül kettő, három, majd négy alkalom lett a dologból. Most pedig már két európai fesztiválfellépés is beérett, és hiába mondják a srácok, hogy ez tényleg csak egy egyszeri „fellángolás”, és semmi más céljuk nincs a projekttel azon kívül, hogy lejátsszanak néhány exkluzív koncertet, nehéz levakarni a mosolyt az arcunkról – pláne a legfrissebb bejelentés után.

A kultikus mathcore-csapat ugyanis a belga Lokerse Feesten után még pár lépéssel közelebb merészkedik hozzánk, egyenesen a magyarok által is előszeretettel látogatott csehországi metalparadicsomba, a Brutal Assaultra. Ben Weinmanéknek nem ez lesz az első koncertje a prominens feszten, legutoljára 2017-ben, a búcsúturnéjukon játszottak a Josefov erődben, akkor még Greg Puciatóval a mikrofonnál, aki jelenleg inkább szárnyait bontogató új formációjára, a Better Loversre koncentrál – meg hát amúgy se sok köze van a debüthöz.

Szóval az már biztos, hogy lesz TDEP és Calculating’-végigjátszás az idei Brutalon, de rajtuk kívül is elég erős felhozatalt halmoztak fel idén a csehek. Csak hogy néhány nevet említsünk: Architects, Behemoth, Carcass, Deicide, Emperor, Hatebreed, Motionless In White, Spiritbox, Testament, Jinjer és még sokan mások. A szervezők pedig voltak olyan jó arcok, hogy most limitált ideig kedvezményes áron lehet hozzájutni a bérlethez az aktuális bejelentés fényében. Nem árt rámenni, hiszen ilyen lehetőség nem sokszor adódik az életben!