A The Dillinger Escape Plan összeáll egy koncert erejéig az eredeti énekessel

Hét évvel az ünnepélyes feloszlása után a The Dillinger Escape Plan jövőre összeáll egyetlen koncertrehogy ezzel ünnepelje meg a debütlemeze, a Calculating Infinity 25. születésnapját. A visszatérő felállásban az albumon is szereplő tagok közül Dimitri Minakakis frontember és Ben Weinman gitáros fog szerepelni, a ritmusszekció meg ugyanaz lesz, mint a feloszlás idején, vagyis Liam Wilson basszer (aki még 2000-ben, a Calculating‘ turnéjának közepén szállt be a bandába és onnantól végig oszlopos tag is maradt), és Billy Rymer dobos.

Az egész összeborulásból látványosan ki lett hagyva a banda későbbi énekese, Greg Puciato, ami nem is annyira meglepő azok után, hogy nemrég valamiféle ellentét látszott kirajzolódni közte és a bandavezér Weinman között. Történt ugyanis, hogy Puciato elkezdte pedzegetni, hogy a bandának sokan óriási összegeket ajánlanak egy esetleges újjáalakulásért, amire Weinman nagyjából azt reagálta, hogy nem tudja, Greg milyen ajánlatokról beszél, mert ő minden ilyen megkeresést elutasít már azelőtt, hogy konkrét pénzösszegekről eshetne szó, meg egyébként is, esze ágában sincs újra összeállni az énekessel. A mostani reunion kapcsán pedig így nyilatkozott a gitáros:

Habár mindannyian nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy 2017-ben Greggel befejeztük a zenekart, de Dimitri korszakát tekintve úgy éreztük, hogy bizonyos dolgok elmondatlanul maradtak, és miután még mindig olyan sokan beszélnek erről az albumról, meg miután a Suicidal Tendencieszel is csináltunk pár első albumos bulit, egyszerűen adta magát ez az egész. Meg kellett történnie.

– utalva arra, hogy Weinman a Dillinger’ feloszlása után beszállt a Suicidal Tendenciesbe, de emellett Minakakisszal is volt közös megjelenése még 2020-ban.

Eközben Wilson mostanában az In Flamesben penget (elvileg jövő ősszel Budapesten is őt látjuk majd a svédekkel), Billy Rymer pedig többek között játszott a Glassjaw-ban, a Thoughtcrimesban, az Endben, a Ho99o9-ban, illetve a Suicidalt is kisegítette pár koncerten. Puciato pedig szólókarrierbe kezdett a számtalan párhuzamosan futó szupergruppja (Killer Be Killed, The Black Queen, Better Lovers stb.) és egyéb mellékes melója mellé.

Alább pedig az album, amit a banda 2024. június 21-én Brooklynban végig fog játszani: