A The Dillinger Escape Plan őstagjai újra együtt zenélnek

Épp két éve, hogy elbúcsúztattuk a csodálatos The Dillinger Escape Plan zenekart, máris újra aktiválta magát két régi tag. Ráadásul nem is akárkik, hanem két alapító: Ben Weinman gitáros és Dimitri Minakakis énekes. Az új projektjüknek ugyan még nincs neve, de egy kis ízelítőt már kaptunk tőlük, melyben az Organ Dealeres Eric Schnee is feltűnik a dobok mögött. A Choir Boy című teljes dalt csak Weinman Patreon-támogatói tudják meghallgatni teljes egészében, egy részletet viszont alább tudunk már mutatni.

 

Weinman egyébként 2019 legvégén, a Dillinger búcsúkoncertjének évfordulóján egy hosszabb posztban elmélkedett a zenekar életművéről és hagyatékáról:

[…] Valami olyat alkottunk, ami valószínűleg örökre utánozhatatlan marad. Azóta a zeneipar megváltozott. Nem mondom, hogy jobb vagy rosszabb lett, mert akkor csak hozzám vágnák, hogy vagy öreg és maradi vagyok, csak az új húsra bukok. De az tény, hogy abban a korszakban zenéltünk, amikor a zenekarok még rejtélyesek voltak. Az innováció a korlátokból következett, és egy zenész sem tudott nagy nyomot hagyni pusztán azzal, hogy feldolgozásokat meg skálákat játszik a szobájában. Globális kulturális nyomot kellett hagynunk azzal zenével, amit írtunk, és ahogyan azt előadtuk. Olyan mértékben, hogy az megkerülhetetlen legyen. A tartalom szónak még más volt a jelentése. Számunkra ez a fizikai részleteket és a műveink mondanivalóját jelentette. Nem csak adatokat valaki másnak a több millió dolláros weboldalán vagy mobilos appjában. Támogatom a fejlődést, és hiszek abban, hogy jobb felszállni a bárkára, mint a dinoszauruszok sorsára jutni, de úgy érzem, nagyon szerencsés és hálás lehetek azért, hogy mi mindent éltem át, és hogy kikkel.