Elindult Greg Puciato szólóprojektje, és elég súlyos

A 2017 végén feloszlott The Dillinger Escape Plan tagjai nagyon úgy néz ki, hogy nem tudnak zenélés nélkül meglenni, és mi ennek nagyon örülünk. Két éve a basszeros, Liam Wilson egy elég kísérleti zenekarban, az Azusában tűnt fel, idén év elején pedig már arról számoltunk be, hogy a zenekar két alapító tagja, Ben Weinman gitáros és Dimitri Minakakis énekes is egy közös új projekten dolgozik. Most pedig Greg Puciatóról mondhatjuk el, hogy eddigi két aktív bandája (Killer Be Killed, The Black Queen) mellett belevágott egy szólóprojektbe. Az énekes első saját lemeze a Child Soldier: Creator of God címmel fog megjelenni, amelyről az első dalt, a Fire for Watert már meg is lehet hallgatni. A projekt indulásáról a frontember ezt mesélte:

2019 májusa körül elkezdtem írni, amiről azt hittem, hogy a Black Queen következő albuma lesz, viszont egyáltalán nem az lett belőle. Szóval ahogy az a szükség szülte dolgoknál lenni szokott, úgy éreztem, itt az ideje építenem egy otthont mindazoknak a dolgaimnak, amik nem férnek be semelyik másik létező fedél alá. Kellett egy hely a kitaszítottaknak.

Ez a konkrét dal nagyon gyorsan összeállt. Úgy is mondhatjuk, hogy visszaveszem és felvállalom benne a durva részem. Bizonyos szempontból az egész album egy nagyon extrém felvállalási nyilatkozat.

A nyáron megjelenő albumon egyébiránt a Dillinger’ régi dobosa, Chris Pennie játszik, aki azóta a Coheed and Cambria tagja lett.