A halál, ami összeköt mindannyiunkat – Új klip a Parkway Drive őszi albumáról

Mint az már érezhető volt, a Parkway Drive nemhogy nem tűnt el, de hamar „vissza is tért” egy érdekes új dallal, és csak idő kérdése volt, hogy mikor jelentik be a következő fejezetük részleteit. A pillanat most elérkezett: szeptember 9-én az Epitaphnál jelenik meg az ausztál metalosok hetedik nagylemeze Darker Still címmel, erről pedig most meg is hallgatható a második ízelítő, a The Greatest Fear.

A mostani dal (és az elődje) alapján is borítékolható, hogy Winstonék továbbra sem terveznek szakítani a rajongótábort megosztó „arénás” hangzással: hiába akad benne breakdown, és összességében súlyosabb, mint a Glitch, ez sem fogja maradéktalanul kiszolgálni a zenekar 2010 előtti munkásságának élvezőit. Ugyanakkor az vitathatatlan, hogy a megtorpanás ellenére a banda semmit sem vesztett erejéből és minőségéből, ezt alátámasztja a számhoz készült klip is.

A dal a halál gondolatával játszik el, de egy más aspektusból szemlélve azt. Erről az énekes így vélekedik:

A legnagyobb félelem, amin mind osztozunk, és az egyesítő erő, amivel mind szembe kell majd néznünk: a halál. A célunk a dallal az volt, hogy ne úgy jelenítsük meg a halált, mint valamit, ami szétszakít, inkább úgy, mint ami összeköt mindannyiunkat az utunk során. Zeneileg is törekedtünk rá, hogy igazságot szolgáltassunk ennek a koncepciónak: a dal súlyos, epikus és nyomot hagy, amikor odalép.

Alább mutatjuk is az új album dallistáját, a klipet, a borítót, és mindenki eldöntheti, hogy a PWD nagy összekovácsoló ereje vajon egyszer a banda rajongótáborát is eléri-e majd.

1. Ground Zero
2. Like Napalm
3. Glitch
4. The Greatest Fear
5. Darker Still
6. Imperial Heretic
7. If a God Can Bleed
8. Soul Bleach
9. Stranger
10. Land of the Lost
11. From the Heart of the Darkness