Hiba a Mátrixban – Új dalt dobott a Parkway Drive

Habár nemrég rövid szünetként értelmeztük azt, amikor a Parkway Drive mentálisegészség-ügyi okora hivatkozva lemondta a nyári koncertjeit, de most úgy tűnik, a gépezet mégsem állt le teljesen. Az ausztrálok a hírek szerint még télen stúdióba vonultak, hogy a leendő hetedik lemezükön dolgozzanak, ma pedig meg is jelent egy új szám, a címe Glitch.

És hogy milyen? Spoiler alert: hát most sem jön vissza se a Horizons, se a Deep Blue stílusa. Van, aki szerint olyan, mint egy While She Sleeps-dal, más szerint meg inkább Linkin Park, csak annak is szar. Nekem az első reakcióm az volt, hogy a srácoknak tényleg túlságosan a fejükbe szállt az a Wacken nagyszínpad, a második meg az, hogy az egész szám egy nagy deja vu. Ezen a ponton adja magát egy mátrixos párhuzam, de talán még pontosabb, ha azt mondjuk, hogy

ha anno a Vice  Grip volt az Egy új remény, a The Void meg a Baljós árnyak, akkor ez itt már kábé csak Az ébredő erő szintje.

Vagyis egy pillanatig próbálja veled elhitetni a dal, hogy ő most valami új (Winston rendesen énekel a refrénben, mi a fene?!), de ha jobban megnézed, igazából nem több mint egy remake, ami hiába nagyobb, hosszabb, mindenebb, mint az eredeti, de így is elhasal mellette.

Na, most hogy így meghoztuk mindenki kedvét az új dalhoz, tessék, lehet ízlelgetni: