Rövid szünetet tart a Parkway Drive

Nem sokat lehetett hallani a Parkway Drive felől azóta, hogy április elején hirtelen lemondták a tavaszi észak-amerikai turnéjukat, ahol olyan zenekarokkal játszottak volna, mint a Hatebreed, a Knocked Loose, a The Black Dahlia Murder és a Stick to Your Guns. Akkor a zenekar egy közleményt fogalmazott meg, amelyben a lemondást annak tudták be, hogy közel két évtizede csinálják ezt az egészet (jövő év elején lesz húszéves a banda), szinte még gyerekként kezdték el, és az állandó turnézás/albumírás forgatagában nem volt idejük a fontosabb dolgokra koncentrálni: hogy kik is ők és mit akarnak az élettől.

Azóta hallgatásba burkolózott a banda, majd május 23-án egy újabb közlemény érkezett tőlük. Ebben azt állítják, hogy a több mint 17 évnyi turnézás senkin sem múlik el nyomtalanul, így ők is sokkal inkább előtérbe kell hogy helyezzék a mentális egészségüket, mint tették azt bármikor is (ez egy utalás lehet a nemrég elhunyt The Black Dahlia Murder-főnökre, Trevor Strnadra, aki valószínűleg önkezűleg vetett véget életének, annak 41. évében). A zenekar elmondása szerint a koronavírus lecsillapodása és a zöld utat kapott útra kelés lehetősége a válaszút elé állította őket: folytassák ugyanúgy, vagy álljanak meg egy pillanatra, nagy levegőt venni. Ők az utóbbi mellett döntöttek és mindenki másnak is azt javasolják, hogy ha kicsúszni látszik a lábuk alól a talaj, kérjenek segítséget. A teljes poszt ide kattintva olvasható.

A srácok természetesen megnyugtattak mindenkit, hogy továbbra is együtt vannak és az őszi EU-turné elvileg már zökkenőmentesen fog zajlani. Sajnos a rossz hír az, hogy a két éve elmaradt hazai koncert továbbra se kerül pótlásra, az idei körútba se fértünk be, viszont Bécsben és Prágában is el lehet kapni a bandát szeptemberben, ha valaki már nagyon szomjazna Winstonék munkásságára.

A Parkway Drive egyébként utoljára 2018-ban adott ki nagylemezt Reverence címmel, ami eléggé megosztotta a rajongókat a metalcore-jegyek szinte teljes elhagyásával, illetve 2020-ban bemutatták a Viva the Underdogs című dokumentumfilmet és a hozzá készült koncertlemezt a ’19-es Wacken fesztiválos fellépésükkel, stílszerűen három daluk német átiratával bónuszként.