Az emberiség utolsó nagy elhajlása – Heavy Mountain Olympia-dalpremier

A pécsi Heavy Mountain Olympia sok szempontból egy furcsa zenekar. Összesen két tagja van (Borbás Máté Olivér énekes-gitáros és Szula Gergely dobos), a stílusuk meg valamiféle alternatív rock, amiben egyszerre benne van a tipikus pécsi alter és a súlyos, koszos sludge/doom metal hatása is. Azt szoktam rá mondani, hogy valami ilyesmit játszana Szabó Benedek a Galaxisokból, ha kölcsönvenné Apey mocsárba hangolt gitárját, bár ez azért nem mindegyik számukra igaz. A dalokból eddig 8 darab jött ki tavaly nyár óta, szépen sorban egyesével, ráadásul hol angolul, hol magyarul íródnak. Mi utoljára a negyedikről írtunk még novemberben, ma pedig nálunk debütál egy friss szerzemény, a címe Oszlopfők.

A srácok élőben vették fel a dalt próbateremben, a keverés és a videó is házon belül készült. A dalszerzésről ezt mesélték:

A dal az első verze után hallható, viszonylag egyszerű riffelésből indult, amihez később hozzá írtunk egy refrént és a már említett verze részt, mivel tudtuk, hogy szeretnénk rá valami magyar szöveget írni. Miután összeállt a zene és az énektéma, szabadon asszociálva írtuk meg a szöveget, ami alapvetően pár abszurd jelenetet és gondolatot ír le az emberiség utolsó nagy elhajlásának napjáról, vagy éjszakájáról, ami után már “nem telefonálunk többé taxiért”. Ezeket a képeket a refrénben igyekeztünk ellensúlyozni azzal, ahogyan mi (vagy aki akar) csak állunk és már-már örömmel nézzük, hogy milyen szép mindez.

A nyár folyamán még 2 friss szám várható a zenekartól, azután pedig elkezdenek dolgozni az első lemezükön, ami nem a külön-külön megjelent darabokból, hanem csupa új dalból fog állni. Élőben pedig július 17-én, a Made in Pécs fesztiválon lehet megnézni a srácokat.

Fotó: Dózsa-Juhász Máté