Unom: itt a Vodka for Kids első magyar nyelvű száma

Utoljára több mint fél éve jelentkezett új klippel a pécsi Vodka for Kids, az azóta eltelt időben viszont nem csak az ország kevertkészleteit pusztították (na jó, nyilván azt is), hanem gőzerővel dolgoztak a következő anyagukon. Ennek most meg is érkezett az első ízelítője, ami ismét tekert egyet a poszt-hardcore/punk rock-banda kiszámíthatatlansági mérőjén: az Unom a banda első, teljesen magyar nyelvű szövegekkel operáló dala lett.

A számról és a hozzá készült, ezúttal is magas minőségű, aprólékos videóról a zenekar frontembere, Zsidó Ákos így vélekedett a Lángolónak:

Szerettünk volna az eddigiekhez képest komolyabb hangnemben megszólalni, kicsit másképp, mint ahogy eddig az megszokott volt tőlünk. Azt gondoltuk, hogy ezt egyrészt egy kevéssé megúszós, magyar szöveggel, másrészt pedig egy félig-meddig dokumentarista jellegű videoklippel tudjuk leginkább prezentálni. A dal arról szól, hogy egy idő után belefásulunk a mindennapok tragikomédiájába és a percepciónk a valóságról teljesen eltompul, vagy eltorzul. A videó ezúttal nem a Map Change Buffalójában, vagy a Vomit Atlantájában játszódik, hanem a magyar rozsdaövezetet mutatja be – nem feltétlen ipari megközelítésből.

Ez a single egy nagyobb lélegzetvétel előtti sóhaj, az elkövetkezendő albumunk előfutára, ami a tervek szerint minden eddiginél pörgősebb és változatosabb lesz.

A srácok természetesen a nagy munka közepette se hagyják ki a nyári fellépési lehetőségeket, ezeken a helyeken lehet őket legközelebb elcsípni:

  • július 21. – Debrecen, Campus Fesztivál
  • július 27. – Székesfehérvár, Fezen
  • július 29. – Budapest, Analog Music Hall (Kill Monday Management tehetségkutató – elődöntő)
  • augusztus 11. – Budapest, Arzenál Live (Hell Vill fesztivál)
  • augusztus 12. – Orom (SRB), Malomfesztivál

Mutatjuk is a pécsi idegenvezetők rémálmának számító klipet, alatta pedig a már említett két videót, amik nagyban inspirálták a srácokat: