Hamis idolok befolyása – Vodka for Kids-klippremier

Idén megérte kipucolni a surranókat a Miklósnak, ugyanis cserébe ma nálunk mutatja be vadonatúj klipjét a videóiban is iszonyú erős pécsi poszt-hardcore/punk-zenekar, a Vodka for Kids. A srácok az idén megjelent Dismisfit EP-jük második dalához, az Obsessedhez forgatták le a szokásosan dinamikus, színes és – ha ez egyáltalán lehetséges – az eddigi legmagasabb fordulatszámon pörgő videójukat.

Az Emir Kusturica-filmeket idéző látványvilágú mozgóképről Zsidó Ákos, a banda énekes-gitárosa árulta el nekünk, hogy mit is takarnak a szürreális és rettenetesen szórakoztató képsorok:

Ugye megvan mindenkinek az a sztori, amikor egy tehetségesnek tűnő, ambiciózus amerikai rapper teljesen megbolondul a nyilvánosság és az elképzelhetetlen mennyiségű pénz hatására? Vajon eleve ilyen a személyisége, vagy a végzet elkerülhetetlen fintora ez?

Nos, a mi sztorinknak nem Kanye West a főhőse, habár megjelenik a klipben.

Az Obsessed arról a torz, kelet-közép-európai álvalóságról szól, ami az emberek fejében létezik nyugati minták alapján, és lecsapódáskor valami egészen különös és bizarr elegyet alkot. Mennyire könnyű magunkat befolyásoltatni hamis idolok és istenek által? Mennyire könnyű így élni, és egy percig nem gondolni arra, hogy az egész el van baszva?

Hát nem mi leszünk azok, akik ítéletet mondanak.

A forgatás a szokásos mámoros hangulatban zajlott Pécsen és környékén. A stábot Fekete Gyula, Szolykó Dávid és Méhes Gábor triója alkotta, akik a banda eddigi összes megjelent klipjét is készítették. A nyitó jelenetet cancel. durrantja be (aki egyébként vágta és szerkesztette az anyagot), majd folytatódik a disztroj a vodkás barátokkal.

A fiúkat idén még kétszer lehet elcsípni, először december 9-én hazai pályán, a pécsi Pollack B-Klubban, majd december 23-án Budapesten, az A38 színpadán, a Fish! vendégeként.