The Way How the Mold Grows: új dalt osztott meg a LanternI

Legutóbb 2021 végén járt stúdióban a fővárosi poszt-metalos LanternI, és az akkor rögzített számaik közül az egyik még abban az évben helyet kapott az Everending Story című spliten, a másikat megklipesítve adták ki a rákövetkező tavasszal, azóta pedig csak koncerteken találkozhattunk a zenekarral. Most viszont kiderült, hogy újdonságokkal is készülnek, meg is osztották a The Way How the Mold Grows című dalt, ami a hamarosan megjelenő, Frontier című nagylemez előfutára.

Mindezt a banda ennyiben kommentálta:

2024. januárjában vettük fel a LanternI második LP-jét, Frontier címmel, aminek minden munkálatát Mazán Attilánál végeztük, a Csend stúdióban. A The Way How the Mold Grows című trackünkhöz Lányi Zoltán barátunk készített egy videoklipet, ami egy egyedi vizualizációval illeszkedik a szám fonalára.

Bár az új lemez megjelenésének dátumát még homály fedi, mégsem kell sokat várni arra, hogy halljuk az új szerzeményeket: a banda e hónapban kétszer is koncertezik a fővárosban. Először most szombaton az Aurórában az Ópiumbarlang blog születésnapi zsúrján, majd április 30-án az Analog Music Hallban a német Earth Ship előtt játszanak, mindkétszer lemezbemutató műsorral.