Egy sült pisztráng szeme és fogai, mint vizuális elemek – Bemutatta első klipjét a budapesti LanternI

Bemutatta első klipjét a budapesti illetőségű LanternI (akiknek, mint megtudtam, angolosan ejtjük a nevét, valahogy így: Lantern-eye). A poszt-metal-zenekar – vagy ahogy önmagukat aposztrofálják: „toxic psychic sludge” – még tavaly októberben rögzítette a Merger című dalt a Thousanddel egyetemben, ami az Everending Story című négyes splitlemezen jelent meg az év utolsó napján. Külön érdekesség, hogy mindkét dal egyben lett felvéve (kivéve a vokált és a midit) Miskolczi Mártonnál, a Kepler stúdióban.

A dalban egyébként közreműködik Susana G de Quirós, a szintén budapesti Grace of Kairós énekesnője, akivel a LanternI bőgőse, Nagy Gábor ott is együtt zenél. Susana feltűnik a Merger videójában is, amiről Rácz Gyula énekes/gitáros/midi-felelős roppant érdekes dolgokat árult el nekünk:

A klip ötlete nagyjából idén kezdett körvonalazódni. Van egy elektromos mikroszkópom, amivel elég sok felvételt készítettem. Első körben a videókat a zenére illesztettem, később ez a videó lett ránk vetítve, amiből Kilencz András készített felvételeket. A koncepció leginkább az volt, hogy a színekkel próbáljam meg tükrözni a zene hangulatát (az eleje sötétebb tónusú, a közepe élénkebb színekkel, a vége piros alapszínű). A mikroszkópos felvételekből azok kerültek be leginkább, amik nem voltak annyira egyértelmű képek (pl. chia mag úszik a vízen, több kép egy uborkás befőttes üvegből van, az elején és a végén meg egy sült pisztráng fogai és szeme).

A hangzásban (és most már vizualitásban is) nagyjából a Neurosis-vonalat követő zenekarnak már egy albumra elegendő dalkezdeménye van, amiket szeretnének még idén stúdióba vinni. A Thousand és a Merger nagy valószínűséggel nem kerül fel a következő kiadványra.