Meseszép és elképesztően törékeny klipet kapott az Alcest friss dala

Bár „csak” hét dal kap helyet az Alcest nyáron megjelenő legújabb lemezén, a francia blackgaze-páros már a másodikat tárja a közönség elé másfél hónap alatt. A most megjelent Flamme Jumelle (magyarul Ikerláng) tételt és a hozzá készült gyönyörű videót elnézve azonban érthető, hogy ezt nagy kár lett volna rejtve hagyni.

A szám a veszteségekről szól, azon belül is elég specifikusan a szeretteink eltávozásáról. Neige, a zenekar mastermindja szerint a cím arra utal, hogy egy jóval spirituálisabb értelemben véve néhány lélek olyannyira összefonódik az életük során, és azon túl is, hogy a halál okozta elszakadás csupán átmeneti és csak egy halandó fogalom. Ehhez mérten a dalhoz készült klip is két ember törékeny kapcsolatát mutatja be, jelen esetben két lány ejt varázslatos és érzéki táncot a természet lágy ölén, hegyormokon, fák között, patakok medrében.

Jó hír még, hogy a június 21-én érkező anyagot a zenekar nálunk is bemutatja, majdnem napra pontosan öt hónapra rá, november 20-án a Dürer Kertben. A franciákhoz nemrég csatlakozott supportként a brit Svalbard és a belga Doodseskader, ami az Amenra bőgősének egy jóval experimentálisabb projektje.