Mike Patton Budapesten!

Mike Patton Quartet
2008. június 13., péntek @ A38 Hajó 21:00

Elővétel 5000 forint / helyszínen 6000 forint
Elővételi helyek:
Subvibe (Budapest, V. ker Irányi u. 5.)
A38 Hajó
www.ticketportal.hu és offline elárusítóhelyei
Jegyek május 21-től kaphatóak a fenti helyeken.

Mike Patton Quartet (Mike Patton + Zu — USA/ITA)

Bizton állíthatjuk, hogy nincs olyan popzenével foglalkozó ember, aki ne találkozott volna életében Mike Patton nevével. A Faith No More egykori énekese számos világkörüli turné és az MTV révén az igen eklektikus metál/rap/pop keverék The Real Thing című albumával fénysebességgel a rock legnagyobbjai között találta magát. A csapat a kilencvenes évek végén feloszlott, és Patton új kihívások után nézett.

A mára kultuszelőadóként számon tartott Patton egyből három zenekart is összehozott. Mr. Bungle, Fantomas és Tomahawk, olyan társakkal, mint King Buzzo (Melvins), Dave Lombardo (Slayer), John Stanier (Helmet, Battles), Duane Denison (The Jesus Lizard), valamint később a Peeping Tomot, amelyben Amon Tobin (Ninja Tune), Dub Trio, Dan The Automator (Gorillaz), Kool Keith, a jazzénekesnő Norah Jones, Massive Attack, Kid Koala, a beatboxer Rahzel (The Roots) vagy az absztrakt hiphopper Odd Nosdam (Anticon) működött közre.

Ha mindez még mindig nem lenne elég ahhoz, hogy valaki Mike Pattont popkulurális ikonnak tekintse, álljon itt egy újabb felsorolás arról, hogy mely zenekarok, előadók lemezein szerepelt vagy lépett fel velük élőben: Björk, John Zorn, Merzbow, The X-Ecutioners, Foetus, The Dillinger Escape Plan.

Saját zenekarai és a vendégszereplések mellett Mike Patton az Ipecac kiadót vezeti, amelynél komoly alternatív zenei tehetségkutatás és félistenként tisztelt zenekarok egy istállóba gyűjtése folyik stílusmegkötések nélkül. Így lehet egy kiadónál az industrial legenda Young Gods, az elektronika pionír Mouse On Mars, a stoner rock Mondo Generator, a botránycore Otto Von Schirach, az ambientrock Isis, a Melvins, Dalek, The Locust, kid606 vagy a Queens of The Stone Age vezér Josh Homme szuperprojektje, a The Desert Sessions.

Mike Patton hihetetlenül gazdag hangtartományát és zeneszerzői képességét videójátékok és filmek aláfestéséhez is szívesen kölcsönzi, megszállott gamerként hangját adta a nagy sikerű Portal, The Darkness és Bionic Commando játékokhoz, ezen kívül az ő hangján hörögtek az I Am Legend zombijai, valamint jelenleg a Pinion és A Perfect Place című filmek zenéjén dolgozik.

A június 13-án Budapestre érkező Mike Patton Quartet a háromtagú olasz jazzpunk, zajrock Zu zenészeiből és a hangját gitártorzítokon és más szintetizátorokon áteresztő énekesből áll.