Mastodon: új EP hamarosan

Az atlantai prog metal Mastodon szokásához híven valami merőben újba vágta a fejszéjét. A srácok ezúttal egy olyan mainstream film zenéjének megírásában vettek részt, amiben Josh Brolin, Megan Fox és John Malkovich is szerepel. A DC Comics-féle Jonah Hex képregény adaptáció nálunk csak szeptemberben kerül a mozikba, de a nuskull.hu USA-ban élő olvasói már tegnap óta megnézhetik a filmet.

Az eset, azért is érdekes, mert a csapat éppen egy kilenchetes Metallica turnét zárva, hazafelé menet kapott egy telefonhívást Jimmy Hayward rendezőtől (korábban Pixar animátor), hogy a Mastodon 2006-os Blood Mountain lemeze nagyon nagy hatással volt rá és, hogy az segített neki befejezni a Jonah Hex „forgatókönyvét”. A dolgok innen odáig fajultak, hogy Troy Sanders elutazott egy New Orleansi felvételre és még egy cameo szerepet is elvállalt, nem is akármilyet: ő az első a 172 emberből, akit kivégeznek. Továbbá Jimmy felkérte őket, hogy írjanak zenét a filmjéhez. Végül a zenekar a felkérésnek eleget téve Los Angelesben egy órányi anyagot rögzített John Powell és Marco Beltrami felügyelete alatt, amit végül John Powell zeneszerző illesztett a filmhez.

A zenekar a felvett hat dalt tartalmazó EP-t június 29-én jelenteti meg. A számcímek:

01. Death March (film version)
02. Clayton Boys (film version)
03. Indian Theme (film version)
04. Train Assault (film version)
05. Death March (alternate version)
06. Clayton Boys (alternate version)

A négytagú brigádot ide kattintva lehet megnézni, ahogy a Jonah Hex premier buliján a vörös szőnyegen pózolnak. A zenekar 2006-os lemezéről itt, a 2009-esről itt írtunk.

http://www.mastodonrocks.com/
http://www.myspace.com/mastodon
http://jonah-hex.warnerbros.com/