Kilépett a Kvelertak énekese

Kiszáll a norvég Kvelertakból Erlend Hjelvik frontember. Az énekes három nagylemez után hagyja ott a bandát megváltozott személyes és szakmai célokra és motivációkra hivatkozva, és már a hátralevő nyári koncerteken sem lép fel a zenekarral. Döntését az alábbi közleményben tudatta ma a Kvelertak Facebook-oldalán:

El kell hagynom a Kvelertakot.

Felépíteni egy sikeres bandát jó buli és jövedelmező volt, de ugyanennyire intenzív és kihívás is. Ennek pedig az évek alatt ára volt. Ahogy személyes és szakmai szempontból is fejlődtünk, úgy az egyéni céljaink, szükségleteink és motivációink is megváltoztak, ami különböző irányokba vezetett minket.

Habár nehéz döntés elhagyni azt az életet, amely az utóbbi évtizedemet meghatározta, boldog vagyok, és izgatott a jövő új lehetőségei iránt.

Sajnos rajtam kívül álló okok miatt nem tudok fellépni az utolsó négy koncerten Norvégiában a nyáron. Elnézést kérek a fesztiválszervezőktől és a rajongóktól, akik várták ezeket a bulikat.

Hjelvik emellett természetesen mindent köszön a többi bandatagnak, a zenekar segítőinek, a rajongóknak, meg mindenkinek, ahogy azt illik.

A zenekar egyelőre nem kommentálta a frontember távozását, valószínű, hogy a következő bulikat egy beugró énekessel nyomják végig, aztán meglátjuk. Nem lesz könnyű bárkivel is helyettesíteni Hjelviket, az egyszer biztos.