Egy grillbár udvarában tartott exkluzív bulin debütált a Slipknot új dobosa

Fél év koncertszünetet és egy hírhedtté vált doboscserét követően a Slipknot lejátszotta a 2024-es szezon első koncertjét. Ez egy exkluzív kis buli volt április 25-én a kaliforniai Pioneertownban, a Pappy + Harriett’s nevű grillbár 850 főt befogadó kerthelyiségében – ez nagyjából az a nagyságrend, mint a Dürer szabadtéri színpada. Ehhez mérten a színpadképet is eléggé lecsupaszították, semmi lángszóró, kivetítő meg ilyesmi, csak a kilenc zenész, akik pörögnek, mint a búgócsiga.

Ezen a bulin debütált a zenekar új dobosa, akiről hivatalosan még mindig nem ismerték el, hogy a Sepulturából átigazolt Eloy Casagrande lenne, de több jel utal erre, mint nem. E jelek közül a legfrissebb és legárulkodóbb az, hogy a banda nemrég élesített új promóciós weboldalának, a youcantkillme.com-nak a háttéradatai között valaki egy „eloy” nevű fájlt talált. Ugyaninnen egy „jeff” nevű fájl is előkerült, ez alapján többen azt gondolják, hogy az új sampleres pedig Jeff Karnowski lehet, aki korábban a Dirty Little Rabbits nevű bandában zenélt együtt Shawn „Clown” Crahannel és Michael „Tortilla Man” Pfaff-fal.

A buli setlistje nem igazán hozott semmi meglepetést, hacsak nem azt, hogy a legutóbbi The End, So Far című albumról egyetlen árva dal sem hangzott el. A banda legközelebb szombaton játszik Las Vegasban a Sick New World fesztiválon, valószínűleg ott is ugyanez a műsor lesz. Nyáron pár további fesztiválkoncert jön a tengerentúlon, illetve a tegnapihoz hasonló meglepetés klubbulik is befigyelhetnek még.

Európába legközelebb decemberben utazik át a zenekar, a Slipknot album 25. évfordulójára felhúzva nyomnak egy arénaturnét, de sajnos Kelet-Európának a közelébe sem szagolnak, szóval aki nagyon látni szeretné őket, minimum Svájcig vagy Németországig kell utaznia. Corey Taylor énekest a szólózenekarával viszont meg lehet majd nézni június 5-én, a Barba Negrában.