Keith Buckley bejelentette az új zenekarát

Kibújt végre a szög a zsákból azt illetően, hogy az Every Time I Die ex-énekese, Keith Buckley hogyan és miként folytatja zenei karrierjét azután, hogy a kultikus metalcore-banda csúfos véget ért most már közel két éve. Keith most lerántotta a leplet új zenekaráról, a Many Eyesról, amiben egy testvérpárral osztja meg a színpadot: Charlie Bellmore gitárossal és Nick Bellmore dobossal, akik olyan formációkban bizonyítottak eddig, mint a Kingdom of Sorrow, a Toxic Holocaust vagy épp a Hatebreed-főnök Jamey Jasta szólóprodukciója. Magukat a Bellmore-fivéreket is Jasta mutatta be Keithnek bő egy éve, azóta pedig tart is a nagy dalírás.

Az első tétel is hamarosan világot lát, már a klipjét is leforgatták október elején, amihez Buckley az interneten keresett szereplőket. Magáról a Many Eyes projektről így nyilatkozott a zenész:

Ez a banda a történetem egy új fejezete. Egy olyan, ami előreláthatólag sokkal másabb lesz, mint az elődje. Jobb lesz, én is jobb lettem, és alig várom, hogy ezt bebizonyítsam, mind a színpadon, mind azon kívül. Találkozunk odakint!

Ami pedig az ETID többi tagját illeti, a banda háromötöde Better Lovers néven folytatta Greg Puciatóval (ex-The Dilinger Escape Plan stb.) és Will Putney-val (Fit for an Autopsy stb.) kiegészülve. A zajos, matekos metalcore-brigád már az első EP-jével belopta magát a szívekbe, most pedig gőzerővel dolgoznak a bemutatkozó nagylemezen, amit szintén nem győzünk várni.