Hellbirds: friss dallal pirít oda a Rivers of Nihil új felállása

Vadonatúj dallal jelentkezett a progos tech deathben utazó Rivers of Nihil. A Hellbirds a második lenyomata a zenekar frissült felállásának: tavaly ilyenkor kilépett az alapító énekes, Jake Dieffenbach, a srácok pedig ahelyett, hogy új frontemberrel pótolták volna, beállították a helyére Adam Biggs bőgőst, hogy mostantól ő hőbörögjön a mikibe – és persze nyúzza tovább hathúrosát.

Az új dal eredetileg a 2021-es The Work albumon kapott volna helyet, de onnan túlságosan kilógott puritán tukkósága miatt. Ami nem is csoda, maga a dalszöveg az olyan emberekről szól, akik kiégett, lecsúszott narkósként tengetik azt az életüket, amit ennek okán nem is igazán tudnak kontrollálni. Biggs szerint a szám

egy himnusz azoknak az arcoknak, akik pont ugyanolyan zsákfaluból származnak, mint mi.

A Hellbirds egy parádés klipet is kapott, ahol egy vérbeli kocsmatöltelék ámokfutását és leamortizálódását követhetjük nyomon, és egészen biztos vagyok benne, hogy (sajnos) sokunk haveri társaságában akad ilyen arc. Ha viszont pont saját magadra ismertél, akkor van egy rossz hírem.

A banda majdnem pontosan egy hónap múlva, november 20-án tér vissza hozzánk, a tavalyi headliner fellépésükhöz képest most „csupán” vendégekként, méghozzá a Lorna Shore-t kísérve. A már most sold out bulin fellép még az Ingested és a Distant is, úgyhogy reméljük, mindenki szerzett már jegyet a hupákolásra, mert ezek alapján ezt az estét nem tesszük egyhamar zsebre.