Emlékeztető: Genghis Tron @ Rocktogon

A „metal/electro/experimental”, illetve a „cybergrind” jelzőt magára aggató, Genghis Tron legújabb lemeze, a Board Up To The House az extrém zenék szempontjából patinás kiadónak számító Relapse Records-nál jelent meg 2008 elején. Az amerikai csapat ezzel a lépéssel egyre inkább kilép az ismeretlenségből, s mivel a friss lemez jóval befogadhatóbb lett, mint elődei, a csapat számára megadatott a lehetőség, hogy szélesebb közönség előtt is megmutathassák magukat. A 2006-os első nagylemez, a Dead Mountain Mouth után ez a lemez volt a fordulópont a zenekar történetében. Nevezheti bárki perverz, őrült és teljesen elborult muzsikának, amit ez a trió alkot, ha így is van, nem érdemes mások véleményére hallgatni a Genghis Tron-nal kapcsolatban, meg kell tapasztalni, hogy mire képesek.
Erre kínál majd lehetőséget a júliusi, budapesti buli, ahol két hazai csapat hangolja rá a jelenlévőket a nagyrészt természetesen a friss lemez nótáiból építkező GT-élményre.
Az első fellépő a háromtagú, s anno egyszemélyes projectként indult The Mongrail Collective lesz. A csapat kezdetben Russian Circles, Pelican és The Black Dahlia Murder feldolgozásokat játszott, s saját bevallásuk szerint mára a következő kifejezésekkel lehet leírni a zenéjüket: noise/sludge/drone, némi crust/grind begyorsulással. Kell ennél érdekesebb, jó értelemben vett zenei kavalkádot prezentáló zenekar a kezdő pozícióra?
A második trió, akik majd a Genghis Tron őrületét közvetlenül előkészítik, a budapesti dUNA csapata, kiknek stílusbeli besorolása szintúgy nem egy egyszerű feladat, ahogyan a másik két fellépőé sem. Screamo, metal, indie, free jazz. Ezek a hatások például mind-mind megtalálhatóak abban a zenében, amelyben a kötetlenséget, szabadságot és az élet fura folyását igyekeznek kifejezésre juttatni.
Különleges, szokatlan egyveleg mindhárom csapat repertoárjában, 100% zenei élmény, mindenkinek el kell jönnie! Figyelem! Az első koncert 19:30-kor kezdődik, és 23:00-kor be kell fejeződnie a Genghis Tron koncertnek is, utána pedig rögtön kezdődik a Failotron-féle afterparty.

Genghis Tron — dUNA — The Mongrail Collective
Afterparty: Failotron — breakcore set
Hely: Rocktogon, Budapest, VI. ker. Mozsár u. 9.
Idő: 2008. július 1.
Kezdés: 19:00
Jegy: 1500 HUF (Madball, Today Is The Day és Dying Fetus jeggyel 1000 HUF!)
Elővétel: Ticketportal, Ticket Express, CD Pince, Hammer Zenebarlang

http://hammerworld.hu/
http://www.rocktogon.hu/

http://www.genghistron.com/
http://www.myspace.com/genghistron
http://www.myspace.com/dunaparty
http://www.myspace.com/mongrail

Ott a helyem!