Deftones – Folytatják!

Mindenkit sokkolt a hír novemberben, hogy Chi Cheng, a Deftones basszusgitárosa egy autóbalesetet követően kómában fekszik a kórházban! Habár állapota stabil, említésre méltó javulást azóta sem észleltek az orvosok.
A zenekar jövőjéről ezidáig nem is esett szó, de a napokban bejelentésre került egy április 5-én megrendezésre kerülő fesztiválon való fellépés, mégpedig Sergio Vega (Quicksand) basszusgitárossal a színpadon.

A döntést a következőképpen kommentálta a zenekar:
"Mindenki tudja aki ismeri Chit-t, hogy soha sem akart pihenőt. Mindig dolgozni akart, anélkül hogy visszább vett volna a tempóból. Éppen ezért érezzük magabiztosnak a visszatérést a színpadra az áprilisi Bamboozle fesztivál idején. Chi is ezt akarná, és mi továbbra is életben akarjuk tartani az emlékét.

1999-ben Chi-nek egy rövid időre távol kellett lennie a zenekartól és egy közeli barátunk, Sergio Vega ugrott be a helyére akkor. 10 év elteltével Sergio ismét helyettesíteni fogja őt, amíg fel nem épül. Sergio a család tagja, és korábban már Chi áldását adta rá, tehát minden kétséget kizáróan tudjuk, hogy ha Chi beszélhetne hozzánk, ugyanúgy támogatná az ötletet, mint ahogy annak idején.

Ugyanakkor folytatjuk a munkálatokat is az új lemezen, ez a fellépés pedig remek lehetőség lesz egy kicsit szusszanni, mielőtt újra nekilátunk, hogy befejezzük az albumot."

www.myspace.com/deftones
www.myspace.com/quicksandnet