Bleeding Through – Lemezcím, koncepció

Az augusztusra várható új Bleeding Through lemez Declaration címmel fog megjelenni a Trustkill Records-nál. A felvételek március végén kezdődnek meg Devin Townsend (STRAPPING YOUNG LAD, LAMB OF GOD, SOILWORK, DARKEST HOUR) producerrel. A 2006-os The Truth folytatása egy koceptlemez lesz az „otthontól távol lenni” témakör minden zordságával.

Brandan Schieppati, a csapat frontembere a következőket nyilatkozta az új albummal kapcsolatban:
„Minden dal egy-egy város vagy állam után lesz elnevezve. Vannak helyek, ahova amikor megyünk, megkérdezzük ‘Bassza meg, miért kell itt lennünk?’. Például megyünk Franciaországba is, és egyszer csak azt érezzük, hogy teljesen jelentéktelenek vagyunk. Az emberek egyszerűen egy lyukat égetnek beléd a szemükkel.”

„A Declaration keményebb lesz, mint elődje. Azt hiszem ez lesz az összekötő híd a The Truth és a This is Love, This is Murderous között. A dallamok sötétebbek, a riffek súlyosabbak. Egy igazán agresszív lemezt írtunk, ami magába foglalja mindazt, amit valaha is próbáltunk csinálni, mint zenekar. Valamint egy szinttel, vagy kettővel még magasabbra is emeli azt.”

www.myspace.com/bleedingthrough