Bleeding Through – A teljes igazság

A tegnapi napon a következő nyilatkozatot tette közé a Bleeding Through a zenekar és a kiadó között feszülő ellentétekről, amik leginkább pénzügyi eredetűek. Ez pedig (egyelőre) ellehetetleníti a Declaration című új lemez megjelenését is.

Hónapok óta nem hallattunk magunkról. De ez a pofon, amit most kaptunk az „állítólagos” kiadónktól teljesen kikészített bennünket. Azt olvastuk az interneten, hogy Josh Grabelle (a Trustkill főnöke) a The Truth (2006) című lemezünk újrakiadását tervezi. Mindezt pedig egy hónappal az új album boltokba kerülése előtt.

Szeretnénk tudatni mindenkivel, hogy a Bleeding Through teljes mértékben ellenne van ennek az úgynevezett „speciális” kiadásnak. Nem hagytunk jóvá semmiféle címet, borítót (akármi is legyen az), számlistát vagy bónusz dolgokat ehhez az átlátszó és egyértelmű pénzrabláshoz. Ennek a kiadónak pénzügyi gondjai vannak ugyanis, habár világszerte eladott negyedmillió példányt a lemezeinkből…

Egy évvel ezelőtt feldobtuk az újra megjelentetés ötletét a Trustkill-nek – persze a mi feltételeink mellett, a mi művészi elképzeléseinkkel – és akkor azt mondta Josh, hogy meggondolja, ha tudnánk nyomni egy „nagy” turnét. Lezúztunk egy túrát Marilyn Manson-nal és a Slayer-rel, majd a HIM-mel, és ezek után is azt mondta, hogy NEM. Úgy gondolta, hogy inkább adjunk ki egy új lemezt.

Most itt vagyunk, befejeztük az albumot, amire rendkívül büszkék vagyunk, erre ő ki akarja sajtolni a rajongóinkat és a zenekart egy engedély nélküli újrakiadással, aminek köszönhetően aztán néhány számla be lesz fizetve.

A Trustkill-nél többé nem áll alkalmazásban eladó, művészi rendező vagy sajtós. A Trustkill „csapata” jelenleg Josh maga és egy alkalmazott az alagsorában.

Elhallgattuk ezidáig azt a tényt is, hogy az új lemezt kölcsönökből vettük fel, amit az énekesünk apjától és a management-ünktől kaptunk, és ehhez csupán egy kevesebb mint 25%-os hozzájárulás érkezett a Trustkill-től. Megszegték a szerződésünket (nem az első alkalommal) március 31-én, amikor megalapozott anyagi háttér nélkül vonultunk a stúdióba.

Öt év alatt egyszer sem kaptuk meg a jogdíjakról a kimutatásokat pontosan. Március 31 óta pedig semmiféle jogdíjat nem kaptunk. Ráadásul aznap megkezdődtek a felvételek is, aminek a költségeinek a fele esedékessé vált.

Számos kiadó megkereste Josh-t, hogy segítse a lemezünk megjelentetését, de elcseszte az egészet, és semmiféle megállapodásra nem jutott azzal kapcsolatban, hogy miként fog a lemezünk napvilágot látni. Jelenleg fogalmunk sincs arról, ki fogja megjelentetni az anyagot a tengerentúlon, vagy akár itt Amerikában.

Josh weboldalán olvasható, hogy augusztusban megjelenik az album, de egyelőre semmit sem fizetett érte, így nem tudjuk hogyan is lehetne lehetséges mindez. Évek óta látjuk ahogy fotósok, grafikusok, producerek (stb.) küszködnek, hogy befizessék a számláikat, miközben arra várnak hónapokon át, hogy megkapják a jussukat a munkájuk után.

Josh Trustkill minden bizonnyal úgy fog reagálni minderre a nyilvánosság előtt, mint egy „kommunikációs probléma”, ahogy ezt korábban is már megtette a Hopesfall esetében, de az igaz rajongóink és társaink tudni fogják a teljes igazságot a helyzetről.

Mivel mindig is önállóan intéztük a koncertjeinket, nagyon örülünk annak, hogy végigzúztuk a Manson / Slayer turnét egy kisbusszal. Köszönjük a road csapatunknak, a családtagjanknak, a manager-ünknek (stb.) és mindenkinek, aki bármilyen formában segített minket.
A kölcsönöknek köszönhetően el tudunk menni a nyári Bullet for My Valentine-nal közös turnéra és az európai fesztiválokra is.

Mindig türelmesen vártuk, hogy összekapja magát mert azt akartuk, hogy hallhassátok az új anyagot és mert ki akartuk már végre fizetni a még hátralévő összeget a mi NAGYSZERŰ producerünknek, Devin Townsend-nek. Mi csak vártunk és vártunk…

Ma vagy holnap – mindig ezt ígérgette számos e-mailben és beszélgetés alkalmával, hónapokon át.

Josh terjesztője próbál segíteni megoldani ezeket az anyagi gondokat, amit nagyra is értékelünk, de ez nem az ő hibájuk, vagy felelősségük. És Josh anyagi gondja nem a mi hibánkból fakad, hiszen mi eladtunk negyedmillió lemezt és számtalan pólót, miközben egy nagyon minimális támogatást kaptunk csupán a turnék során.

Most június 6-a van és igazából semmi sem történt. Semmi mást nem kaptunk, csak megszegett ígéreteket.

Vidámabb hírek! Íme itt a Declaration című legújabb lemezünkön szereplő számok címe és sorrendje:

1. Finis Fatalis Spei
2. Declaration (You Can’t Destroy What You Can Not Replace)
3. Orange County Blonde and Blue
4. Germany
5. There Was a Flood
6. French Inquisition
7. Reborn from Isolation
8. Death Anxiety
9. Beneath the Grey
10. Seller’s Market
11. Sister Charlatan

Reméljük valamikor tényleg napvilágot fog látni. Már nagyon várjuk, hogy végre hallhassátok az új művet!
Jól tudjuk, hogy a Trustkill-nek nincsenek meg az erőforrásai, hogy megjelentesse a lemezt és fel vagyunk készülve egy alacsony eladási eredményre, DE arról SZÓ SEM LEHET, hogy átadjuk a master anyagot bármiféle minimális anyagi ellenszolgáltatás nélkül, amiből aztán ki tudnánk fizetni Devin-t, Brendan apját,a manager-ünket és a hitelkártya tartozásainkat.

Josh, TELJESÍTSD A KÖTELEZETTSÉGEIDET, vagy ENGEDD ELHAGYNI A KIADÓDAT!!!

Találkozunk a koncerteken, ami mindig is a túlélést és a megerősödést jelentette számunkra.

www.myspace.com/bleedingthrough