A semmiből éledt újjá a szegedi Tomusz

Váratlanul új kislemezzel jelentkezett a már évek óta feloszlott Tomusz, a szegedi zenekar, amelyik egyszer majdnem együtt dolgozott a Converge gitárosával. A blackened hardcore/neocrust vonalas zenekar mindenese, Nagy Miklós (aki azóta a Boruban gitározik) egyedül élesztette újra a formációt, és ha nem is teljesen friss, de eddig nem hallott dalokat adott ki.

A friss Culter EP-n négy olyan szám van, melyeket Miki még 2016 és 2017 között írt, de a jó minőségű felvételükhez akkor még nem voltak meg a megfelelő eszközei, így a dalok a fiók mélyén maradtak. A koronavírus miatt kialakult bezárkózás és a hirtelen jött szabadidő nyomán ez a helyzet olyannyira megváltozott, hogy Miki házilag egy minőségi stúdiót tudott felépíteni, és a dalokhoz méltó utómunkát biztosítani. Egyedül csinált mindent az összes hangszer feljátszásától és a felénekléstől a keverésen és maszterelésen át a Gustave Doré rézkarca alapján készült borítóig.

A hazai színteret tekintve mindenképpen az év egyik legkellemesebb meglepetése a Tomusz „újjáéledése”, igazán hiánypótló, és minőségi visszatérés egy egyedi és méltatlanul keveset emlegetett zenekartól. És noha az EP kiadása elsősorban egy Covid szülte, váratlan lépés, de nincs kizárva, hogy a jövőben újabb dalok is készülnek.