Hajszál híja volt, hogy Kurt Ballou egy szegedi zenekarral dolgozzon

Ritkán fordul elő, hogy hazai zenekarok igazán menőnek és a szakma csúcsának tartott producerekkel dolgozzanak együtt. A szegedi Tomusz zenekarnak ez majdnem összejött a Converge gitárosával és stúdiógurujával, Kurt Ballouval. Majdnem.

Az egyszemélyes szobaprojektként indult crust-zenekar 2015-ben nálunk mutatkozott be, később teljes bandává alakult és több kiváló anyagot is készített, majd sajnálatos módon földbe állt. Most viszont a banda agya, a szeged melletti Baksról származó Nagy Miklós a facebookon előszedett egy sztorit arról, hogy négy évvel ezelőtt hogyan jutott el a banda pár száma Kurt Ballouhoz, aki hajlandó is lett volna együtt dolgozni a srácokkal, de aztán mégsem.

Egyszer, régen történt, hogy Kurt Ballou majdnem megkevert egy régi Tomusz nótát. Akkoriban írt egy posztot, hogy gyenge minőségű felvételeket keres, és abból lesz egy Creative Live tutorial, hogy hogyan lehet szar minőségű felvételekből valami jót csinálni.

Először elküldtem az Escape-ről az egyik dalt, ami nem volt elég szar, utána küldtem el a Death Cult című számot, amire a válasza az volt, hogy jó lesz, mivel eléggé rosszul szól. El is akartam küldeni a nyersanyagot, csakhogy addigra én már kitöröltem minden multitracket és project file-t, mivel bénának tartottam és el akartam felejteni.

R.I.P ✝️ Baks – Salem kapcsolat. Haha.

Tanulság: soha ne töröljetek ki nyers multi-trackeket!

Szomorú, ám tanulságos történet ez arról, hogy van az a szint, amikor valami olyan szar, hogy már jó, illetve hogy sose törölj le semmi régi anyagot a gépedről, mert egyszer lehet, hogy a Converge gitárosa pont azon akar majd dolgozni.

Miki egyébként a tavaly bemutatkozott, sludge/doom vonalas Boru zenekarban folytatta zenei pályafutását. Érdemes rájuk is odafigyelni, mert több nagyszabású dologra készülnek idén.