A Northlane az új dalával még messzebb táncol a metaltól

Pár hónappal ezelőtt a Northlane stúdióba vonult Will Putney sztárproducerrel (Fit for an Autopsy, Thy Art Is Murder, Knocked Loose stb.), hogy felvegyék a tavalyi Obsidian folytatását. Azt még nem tudni, hogy az elektronikus/indusztriális metal(core)-ban utazó ausztrálok mikor, illetve milyen formában szabadítják a világra soron következő víziójukat, az viszont biztos, hogy a következő fejezet első állomása megérkezett, ez pedig a Dante.

A dal különlegessége, hogy teljes egészében Jon Deiley gitáros szerezte, és eredetileg nem is a bandának szánta: egy ízig-vérig EDM-trekk lett volna külső felhasználásra. Végül mégis a srácok kezében kötött ki, de ennek ellenére se lett túl sok gitárral felvértezve. Mondhatnánk úgy is, hogy aki a djentes Northlane-ért tüntikézik, az jobb, ha most el is fordul. A dal szövegéről és mondanivalójáról Marcus Brdige frontember így vélekedett:

A Dante egy hozzánk közel álló személy elvesztéséről szól. Ahogy próbáljuk feldolgozni a gyászt, folyamatosan kérdéseket teszünk fel magunknak, az elménket elhomályosítják az elvesztett szeretteink fájdalmai, és azon tűnődünk, hogy mit tehettünk volna.