Keresztüllátni az univerzumon – Jackie’s Gun-lemezpremier

A tavaszi klippremierünk idején a budapesti Jackie’s Gun még javában dolgozott a második nagylemezén, ami mostanra elkészült, és ma szintén nálunk debütál. A lent egyben végighallgatható Aleph című anyaggal a prog rock, grunge és punk hatásokból dolgozó csapat egy 12 számos, 52 perces utazásra hív magával. A lemezt Jorge Luis Borges argentin író The Aleph című novellája ihlette, amiben az Aleph egy olyan térbeli pont, amely az univerzum minden más pontját magába foglalja és keresztülláthatóvá teszi.

A zenekar ezt meséli az album születéséről:

A második nagylemezünket a Police Rebel Yell tehetségkutató nélkül nem sikerült volna létrehoznunk. 2017-ben neveztünk többek között azért is, mert a főnyeremény egy teljes lemezfelvétel volt a Supersize Recording stúdióban. A szakmai zsűri tagjai Papp Szabi (Supernem), Anga-Kis Miki (Subscribe, Useme) és Frankó Roni zenei újságíró voltak, ezúton is hálás köszönet jár nekik, hogy segítették a zenekart a lemez létrejöttében. Ekkoriban már bőszen írtuk az új dalokat, demóztunk és készültünk a lemezfelvételre. Ez a procedúra körülbelül másfél-két évet foglalt magába.

A stúdiózásról:

A lemez Horváth “Atish” Attilával (Subscribe) készült, akinek nagyon hálásak vagyunk, mert sokat segített és magáénak érezte ezt az egész projektet, ami külön jól eső érzés volt számunkra. Persze nagyban közrejátszott az is, hogy elég sok olyan zenekar van, akik inspirálnak minket is és Őt is, így hamar megtaláltuk a közös hangot. Az énekfelvételeknél közreműködött Makay Andris hangmérnök is, akinek szintén hálával tartozunk, király volt vele is együtt dolgozni. Akit még külön kiemelnénk, az Bikali Sanyi (Intim Torna Illegál). Rengeteget kaptunk Tőle és még a mai napig is segíti a zenekart, hiszen Ő basszusgitározta fel a nagylemezt (nem egész 2 nap alatt) és Ő is készítette az első klipet az albumhoz.

Az artworkről:

A lemezborítót egy nagyon kedves, Hollandiában élő barátunk készítette, Kerekes Gábor, akivel szintén imádtuk a közös összeüléseket, ilyenkor izgalmas volt látni, hogy Ő milyen oldalról közelíti meg, hogyan értelmezi a mi elképzeléseinket.

A zenekar élőben a következő helyeken mutatja be az albumot ebben a hónapban:

07.04 – Budapest, Barba Negra Track (+ RATM Tribute by Subscribe)
07.06 – Ópusztaszer, Hello Ugar fesztivál
07.19 – Lendva (SLO), Bánffy Központ

Fotó: Lányi Kristóf