Egyenesen egy korszak vége felé – Godgiven-klippremier

A budapesti Godgiven legutóbb az év elején járt nálunk egy masszív új dallal, most pedig, mintegy bekeretezve 2018-at, megint bemutatnak egy platinakemény új darabot. A Strayght című számmal a banda tovább megy a metalos hardcore felől a tiszta metal felé vezető úton, ami majd a srácok 2019-ben megjelenő nagylemezén fog kicsúcsosodni. Ahogy ők mondják:

A Strayghttel lezárul egy korszak a zenekar történetében, hogy a jövő évben rögzítendő nagylemezünkkel egy megújult Godgivent mutathassunk be. Éppen ezért a zenében és a szövegben is szerepelnek visszautalások a korábbi munkásságunkra. Aki képben van vele, úgyis felfedezi ezeket, aki nem, az meg nézzen csak utána! :)

Az elmúlt két év iszonyatos nehézségekkel teli időszak volt mind a tagok, mind a zenekar számára, ami az egész dal világát meghatározza. Személy szerint már régóta fel akartam dolgozni a gyík témát, úgyhogy most pont adta magát a hasonlat, ahogy töretlen erővel menetelünk előre, mindig csak felfelé, a fény felé.

A dal és a hozzá készült klip felvételeiről pedig ezt mesélték:

A single munkálatai során nem akartunk változtatni a kedvenc csapatunkon: a felvételeket ismét a Ghostship Recordings-ban ejtettük meg, Tóth Gábor producerkedésével, a klip pedig most is a korábbi dobosunk, Szekeres Dávid (Catasstrophy Prod.) érdeme. A klip anyagát már több mint egy éve elkezdtük rögzíteni, hol hajnali terepjárással a Tarnai Pihenőnél, hol leopárdgekkót idomítva, hol pedig a dalt 20-szor, mattrészegen eljátszva. Úgyhogy sok meló van benne, amit Dávid zseniálian gyúrt össze kész koncepcióvá, szóval mindenképpen HD minőségben érdemes nézni!

A Godgiven következő koncertje január 12-én lesz Kecskeméten, a Kilele Music Caféban. A fővárosban legközelebb április 27-én játszanak a Dürerben, emellett további koncertek is szerveződnek tavaszra.