Azt mondják, a remény egy börtön – Midnight in November-dalpremier

A Midnight in November zenekar egy újabb friss induló a hazai modern metalos színtéren, akik ma nálunk mutatják be a debütáló dalukat. A budapesti csapat tagjait többek között a Silent Homesban és az Idol of a Broken Mindban lehetett látni korábban, legújabb projektjüket pedig nem egész fél éve alapították. A kezdetekről Kulutácz Endre énekes mesél:

A zenekart tavaly augusztusban alapítottuk Futó Petivel, de nem igazán gondoltuk, hogy lesz belőle valaha bármi komoly. Pedig már hosszú évek óta mind a ketten titokban arra vágytunk, hogy kipróbáljuk, mire jutnánk együtt. Idővel néhány volt zenésztársunk és jó barátunk is csatlakozott a formációhoz, így abba a kiváltságos helyzetbe kerültünk, hogy már kipróbált emberekkel dolgozhatunk együtt. Ennek köszönhetően az összeszokás és a közös munka is sokkal gördülékenyebben ment már elejétől fogva. A zenekar legfőbb célja az, hogy olyan zenét alkossunk, amit mi magunk is szívesen hallgatunk, és hogy mindannyiunkból kihozza a lehető legjobb teljesítményt a képességeinkhez mérten. A dalt Mede Gyuri (Silent Homes) közreműködésével rögzítettük és a továbbiakban is vele fogunk dolgozni a készülő kislemezünkön. A borítóért és a látványelemkért én volnék a felelős.

A srácok olyan zenekarokat jelöltek meg inspirációként, mint a Periphery, a Northlane és a Silent Planet, plusz az elsőként megjelenő Reason című dal szövegében és a vokálokban az Architects hatása is tetten érhető. A banda készülő EP-je az év közepe felé fog megjelenni.