A híg semmi nagy úr – Ink My Mind-klippremier

Új videoklippel jelentkezik a budapesti Ink My Mind zenekar, amit ma nálunk lehet először megnézni. A csapat dallamos modern metalt játszik, magyar nyelven, nagyjából olyasmi irányban, mint ami az AWS-re vagy a Down for Whateverre is jellemző. Két énekesük is van, közülük Simon István a What On Earth-ből is ismerős lehet.

Az Ink My Mind eddig viszonylag takarékon működött, idén viszont többet hallhatunk majd a srácokról. Ahogy ők maguk fogalmaznak:

A zenekar ősidők óta létezik, csak általában téli álmot alszik. Vagyis aludt, eddig. Úgy döntöttünk, hogy megtörjük a csendet, és ezek után rendszeresen meg is fogjuk.

Első lépésként előálltak az új klipes dallal, aminek a címe 1000 – 1. A Stray Heart stúdióban felvett és a No Silence-ben kevert szám videóját saját maguk forgatták, a vágást Király Zsolt gitáros intézte. A dal üzenetéről ezt mondják:

Van ez az egész híg semmi, ami körülveszi a közvéleményt, az a fajta fejet homokbadugós nyers elutasítás, ami mellett nehéz elmenni. Természetesen minden éremnek két oldala van, csak az egyik felére többször esik mint a másikra, ha feldobjuk. És az a fele, amire többször esik, az az általános közvélemény. Ennek ellenére hiába adna hangot ennek a köz, ha a felének korog a gyomra és hamar elfárad a küzdelemben, a másik fele pedig önsorsrontó rosszallással, de némán figyeli a történteket, mert fél, hogy a végén ugyanolyan nincstelen lesz, mint az, akinek korog a gyomra. A híg semmi pedig nagy úr, mert minden hatalom az övé. Nagyjából ennyi a mondanivalónk.

A zenekar idén a koncertezésre is rágyúr majd, az ország különböző klubjai mellett egy-két fesztiválon is ott lesznek. Addig is a facebook-oldalukon lehet követni őket.