Vendégzenészekkel és eddig sosem játszott dalokkal ünnepli 20 évét a The Idoru

A szeptemberi Bridge to Solace reunion után ismét pirosbetűs nap következik a hazai punk/HC színtér történetében: húsz éve, 2003-ban indult kacifántos útjára az egyik legegyedibb magyar zenekar, a The Idoru.

Azóta sok minden történt velük: hihetetlen nemzetközi turnék, tömeges tagcserék, új korszak, feloszlás, pár kétkorszakos reunion-koncert, majd a klasszikus felállás visszatérése. Sok helyen koncerteztek a srácok, egy időben külföldön talán többet is, mint itthon, játszottak olyan országokban, amikről magyar underground zenekar álmodni sem mer. Csakhogy néhányat megemlítsünk: EU-turnét nyomtak a legendás Misfitsszel és a UK Subsszal (előbbivel duplán), kétszer(!) zenéltek Japánban (másodjára az Ignite-tal), játszottak a Good Charlotte-tal a Petőfi Csarnokban (ahol a backstage WC-jében Szalkai Tibi rányitott Paris Hiltonra), Grazban a Pennywise-zal, Moszkvában az All Shall Perishsel, volt egy nagyon para orosz miniturnéjuk is, és folytathatnám naphosszat. Emellett mindkét felállással nyertek egy-egy Fonogram-díjat is, de most már a lényegre térek.

Október 21-én, azaz most szombaton megünneplik fennállásuk huszadik évfordulóját a Dürer Kert nagytermében, amiről így nyilatkoztak:

Kedves ismerősök, barátok, zenésztársak és koncertlátogatók!

Számunkra egy budapesti rendezvény nem csupán csak egy koncert, hanem egy különleges esemény, ahol újra és újra találkozunk egymással! Kísértek minket már a kezdetektől, amiért nagyon hálásak vagyunk, persze azoknak is, akik újak és még nem ismerjük egymást személyesen. Nekünk a pultnál eltöltött idő, egy közös koccintás veletek legalább annyira fontos, mint a színpadon töltött perceink. Az évek múlnak, jó vagy rossz élményekkel gazdagodunk, sok minden változik körülöttünk, de van ami nem. Van, ami megmarad annak, amire hivatott. Túlvagyunk a főpróbán, jó hosszú programmal készülünk. Lesznek vendégzenészek és lesznek dalok, amelyeket eddig még ezzel a formációval nem játszottunk, illetve olyanok, amiket meg egyáltalan, vagy csak párszor és nagyon régen. Az első 100 jegyérvényesítő közületek Hopeless Illusions CD-t kap ajándékba!

Bödecs Andrisékkal ünnepel az új lemezes Shell Beach; a cseh progresszív rock/grunge éllovasa, a Donnie Darko, akik utoljára 2018-ban játszottak Magyarországon, méghozzá a Fishing on Orfű közönségét nyűgözték le; és a pop-punk/rock-szupergrupp Soft.

Jegyek a Tixán, további részletek és menetrend a Facebook-eseményben.